Főkép

A háború megy tovább. A mostani események megértéséhez nélkülözhetetlen az előzmények ismerete, ezért a korábbi kötetek elolvasását javaslom, ha ez nem megy, akkor némi segítségképpen az idevonatkozó ajánlók linkjeit az oldal aljára tettem.

A Kígyóháború legendája sorozat harmadik részének kezdetén végre elérkezett a végső leszámolás ideje, hiszen a Királyság partjaihoz megérkezik a pantathiánusok inváziós serege, amelynek méretére kis túlzással igaz az állítás, mely szerint a távoli Novindus összes épkézláb fegyverforgatóját megtalálhatjuk benne (a „hadkötelezettségről” másként gondolkodók pedig már se nem épek, se nem élők).

Ebből a véresnek ígérkező összecsapásból nem maradhatnak ki a korábban megismert és megszeretett hősök sem: Pug, Tomas és Fekete Macros. Rajtuk kívül még háromoldalnyi szereplőt találunk betűrendbe szedve a kötet elején, akik nem csupán a terjedelem növeléséért kerülnek felsorolásra, hanem tevőlegesen alakítják a történetet (különösen Calis és Erik ténykedése érdemel figyelmet),

A felek felkészültségének szintje (hiszen a szembenálló felek évek óta tudatában voltak az eljövendő háborúnak) az első összecsapások után kiderül, s akkor meglátjuk mennyire lesz sikeres a Sötét Királynő támadása - melynek igazi célját csak kevesen ismerik.

Mit mondjak még a regényről? Röviden csak annyit, hogy Raymond E. Feist írta. Ez ugyan ismétlésnek hangzik - tudom jól, de ezzel tényleg mindent elmondtam róla. Mi mással jellemezhetném röviden és tömören?
Különböző helyszínek és események színes kavalkádja, melyek ráérősen kerek egésszé állnak össze. Politika és ármánykodás nagyon jól megfér a szerelem és a katonai kiképzés között. Fantasy, annak is a hősi fajtájából.

Feist most sem hibázott, méltó folytatás került ki a kezéből, nem véletlenül tartják az egyik legjobb fantasy írónak. Sem a könyvet, sem a sorozatot nem szabad kihagyni.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:
Az előzmények (Résháború sorozat):
Mágus: A tanítvány
Mágus: A mester
Ezüsttövis
Sethanon alkonya
Vérbeli herceg
A király kalóza I-II.

Résháború legendája sorozat:
Raymond E. Feist-William Forstchen: Nagyrabecsült ellenségem
Raymond E. Feist-Joel Rosenberg: Gyilkosság LaMutban
Raymond E. Feist-Steve Stirling: Sebes Jimmy

A Kígyóháború legendája sorozat kötetei:
A sötét királynő árnyéka
A kalmárfejedelem titka
A démonkirály dühe I-II.
Törött korona

Árnyak Tanácsa sorozat:
Ezüstsólyom karma
A rókakirály
A száműzött visszatér

Sötét háború sorozat:
Az Éjsólyom röpte
Sötét birodalom
Az őrült isten dühe

A felsorolás a sorozatok cselekményének időrendi sorrendjét tükrözi.

Kapcsolódó írás:

Raymond E. Feist: Mágus - a tanítvány (képregény)