FőképMindenféle múltbéli kitérő után végre tovább folytatódik Feist meséje Midkémiáról. Jó harminc évvel a Kígyóháború után vagyunk, valahol keleten. Kezdéskor Kieli (aki egyébiránt a történet főhőse is) egyszerű nomádként él törzsével, és éppen arra készül, hogy átessen a férfivá avatás szertartásán, elnyerje felnőtt nevét, év hazatérte után megismerkedjen jövendőbelijével, akit a hagyományok szerint apja fog kiválasztani számára.

Amikor napokkal később, immár az Ezüstsólyom Karma név büszke birtokosaként elindul hazafelé, az örömtüzeknél sokkal feketébb füstfelhőt lát a falu felett. Közelebb érve nem a család üdvözlő kurjantásait hallja, hanem csatazajt és halálhörgést.
Míg ő a szent hegyen révült, idegen katonák megtámadták faluját és a jelek szerint hamarosan mindenkivel végeznek. Hősünk azonmód beszáll a küzdelembe, és annak rendje és módja szerint kap egy nyílvesszőt a mellkasába, aminek eredményeként elveszti az eszméletét. Amikor napokkal később újra ki tudja nyitni a szemét, már idegen arcok veszik körül, és nyoma sincs az otthoni hegyeknek.

Az istenek „kegyének” hála Ezüstsólyom Karma életben maradt – és így ő népének utolsó élő tagja. A következő években tanúi lehetünk, miként válik az egyszerű indián (törzsének szokásai és életmódja leginkább az amerikai indiánokra emlékeztet) sokoldalúan képzett különleges ügynökké, aki szellemileg és fizikailag is ott van a szeren.
Csak éppen fogalma sincs az egész céljáról. Az egyetlen bizonyosság számára az, hogy életéért cserébe szolgálattal tartozik megmentőjének, s egy orsini (jobban fogalmazva az utolsó orsini) mindig tudja mit követel a becsület. Majd ha ezt a kötelezettségét teljesítette, sort keríthet személyes ügyére, a bosszúra is.

Feist új könyvében nézőpontot váltott, ennek következtében felejtsük el a Királyság belső ügyeit, Pug és társai immáron sokkal nagyobb léptékben gondolkoznak. Miként azt a Törött koronában olvashattuk, létrehoztak egy titkos szervezetet, amely a háttérből igyekszik kordában tartani a gonoszt. Miközben Ezüstsólyom Karma kiképzését figyeljük, mintegy mellékesen kapunk pár információmorzsát a világról is.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:
Az előzmények (Résháború sorozat):
Mágus: A tanítvány
Mágus: A mester
Ezüsttövis
Sethanon alkonya
Vérbeli herceg
A király kalóza I-II.

Résháború legendája sorozat:
Raymond E. Feist-William Forstchen: Nagyrabecsült ellenségem
Raymond E. Feist-Joel Rosenberg: Gyilkosság LaMutban
Raymond E. Feist-Steve Stirling: Sebes Jimmy

A Kígyóháború legendája sorozat kötetei:
A sötét királynő árnyéka
A kalmárfejedelem titka
A démonkirály dühe I-II.
Törött korona

Árnyak Tanácsa sorozat:
Ezüstsólyom karma
A rókakirály
A száműzött visszatér

Sötét háború sorozat:
Az Éjsólyom röpte
Sötét birodalom
Az őrült isten dühe

Démonháború sorozat:
A rettegés légiója
A sötétség kapuja

A felsorolás a sorozatok cselekményének időrendi sorrendjét tükrözi.

Kapcsolódó írás:Raymond E. Feist: Mágus - a tanítvány (képregény)

A Kiadó honlapja:Beholder Kiadó