Főkép

Jessica Rowley Pell Bird amerikai író, aki történelmet és művészettörténetet tanult, majd jogi diplomát szerzett, később pedig évekig az egészségügyben dolgozott. Valódi nevén kortárs romantikus regények szerzője, míg J. R. Ward-ként erotikus-romantikus paranormális műveket ír. A Fekete Tőr Testvériség sorozat első kötete, az Éjsötét szerető is egy ilyen történet. Szóval aki nem kedveli az efféle irányokat, itt nyugodtan magamra is hagyhat, mert nem vagyok kíváncsi a megjegyzéseire. Annál is inkább, mert olvasás előtt bizony nekem is akadtak kimondott és ki nem mondott gondolataim a témával kapcsolatban. Pláne az „Anita Blake, vámpírvadász” sorozat alakulása után. Csak remélni tudtam, hogy nem fogok csalódni, és az Éjsötét szerető jó kis vámpíros-erotikus-romantikus limonádé lesz az ottani vámpíros-likantrópos kemény pornó után.

És lőn. Bár attól a sikítófrász kerülget, ahogy ebben a könyvben a vámpírokról írnak. Még hogy a Homo sapienstől elkülönült faj. Hát már semmi sem szent? Szegény Bram Stoker ilyenkor minden bizonnyal forog a sírjában. Az azért mindenképpen dicséretet érdemel, aki egy rövidke „kifejezések és tulajdonnevek magyarázata” című fejezetet illesztett a könyv elejére. Így egy kicsit könnyebb volt eligazodni a legújabb alternatív vámpír-elképzelés első látásra homályos és kusza útvesztőjében.

 

Darius, Tohrment, Vishous, Phury, Zsadist, Rhage, Wrath - mindannyian emberfeletti erővel bíró, magasan képzett vámpírharcosok, akik arra esküdtek fel, hogy megvédik fajukat a rájuk törő ellenségtől. Ők heten a Fekete Tőr Testvériség. Történetünk idejére vezetőjük, a csaknem vak Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Királyként kéne vezetnie faját, de per pillanat erre nem képes. Helyette inkább az éjszaka sötétjében vívja halálos harcát a rájuk vadászó Alantasok Társasága ellen. Ezzel el is lennének még évszázadokig, ha nem történne valami, ami egészen más irányba tereli az események egyre sebesebben hömpölygő folyamát. Az egyik „testvér”, Darius váratlan halálával ugyanis képbe kerül annak félig ember, félig vámpír lánya, akit még életében Wrath-ra bízott. Hiszen közeleg az átváltozás, Beth-nek pedig sejtelme sincs a származásáról, illetve arról, mi is ő valójában…

Kettejük találkozása tehát eleve elrendeltetett. Szerelmükről, erotikus szenvedélyükről és persze az Alantasok Társasága elleni harcról szól az Éjsötét szerető. Ami természetesen úgy ér véget, hogy még akármi lehet belőle.