Főkép

Tara Monti szabadúszó újságíró és fotóriporter, aki különböző hírügynökségek tudósítójaként évek óta járja a világot. Munkája során átélt élményeiből és romantikus fikcióiból szövi emlékezetes, megkapó történeteit, amelyek közül a mostaniról mindenképpen elmondható, hogy egészséges egyvelege a szerelmi, a bűnügyi és a lélektani regényeknek.

Sasha Anderson egy drogfüggő fiú szavai nyomán könyvet ír, melyben elmeséli az egyik dél-olasz szigeten mindmáig hagyománynak számító la mattanza-t. Mielőtt befejezné a könyvet, saját szemével is látni akarja a Szigetet. Thomas O’Shannon FBI ügynök Chicagóban. Egy rituális gyilkosságokat elkövető szekta utáni nyomozás során ő maga is áldozattá válik, amikor egy tizenéves fiú elvágja a torkát. Hosszú hónapok után talpra áll, de nem képes beszélni. Összecsomagol, és elutazik családja egykori lakóhelyére, egy kicsi dél-olasz szigetre.

A férfi több mint egy évig éli a helybéliek életét, amikor megérkezik a nő. Beszélni ugyan nem tudnak egymással, ám sorsukat nem kerülhetik el: találkoznak, egymásba szeretnek, majd a nő váratlanul kisétál az egészből. Hónapokkal később egy gyilkossági ügy kapcsán találkoznak újra. A helyzet ezúttal nem éppen romantikus, ugyanis a nőt férje meggyilkolásának vádjával letartóztatják, a férfi pedig a nyomozásban részt vevő egyik ügynök. Mindketten érzik, hogy szívük mélyén semmi sem változott, ám most ott lebegnek közöttük a ki nem mondott, és meg nem válaszolt kérdések. Ráadásul a gőzerővel folyó nyomozás során is sok furcsaságra derül fény, a szálak pedig magasabb politikai körökhöz vezetnek.

A szenvedélyes, fordulatos, lebilincselő, előszeretettel asztal alá söpört témákat (szerelem, szenvedés, kísértés, útjukat és helyüket kereső emberek, drog, politika, bűn, bűnhődés és megváltás) felvető regény évekkel ezelőtt más címmel, más kiadó gondozásban már megjelent magyarul. Az új borító nekem nem igazán tetszik, ám az mindenképpen, hogy nem változatlan utánnyomásról van szó, hanem átdolgozott újrakiadásról.