Főkép

A Floyd főz című könyv rengeteg érdekes, egzotikus receptet tartalmaz, kezdve a cukorsziruptól, a halas, rákos, kagylós ételekig. Nagyon jó koktél és desszert receptek találhatók benne (az itt található Sangria gyártási leírás alapján bárki saját szájíze alapján készítheti el ezt a remek spanyol gyümölcsbort). A desszerteket akár egy rohanós nap után is elkészíthetjük, hiszen nem igényelnek túl sok munkát (hűtés nélkül fél óra alatt kész a madártej). Ellentétben a koktélokkal. Bár azt sem azért nem ajánlom a hajszás hétköznapokra, mert nehéz az elkészítése, hanem mert ha csak elolvasom a Ringlispíl recept leírását, aminek az elkészítése ideje mindössze öt perc, máris forogni kezd velem a szoba (bár a „Tűz és jég” csilipaprikája is elgondolkodtató). Na de hiszen én is egyből a lényegre tértem, mint Floyd, aki arról híres, hogy nem maradhat el főzés közben sem a kezéből a borospohár.

Térjünk akkor át az ételekre. Mint írtam, már csupa érdekes, és egzotikus falatot kínál, amelyektől, ha csak olvasom is a recepteket, megszólal az ebédidőt jelző belső hang. Ebben a könyvben inkább a vízi élőlények kapják a főszerepet, de azért találkozhatunk a lapokon marhahússal, sőt még töltött fürj is akad, de nem is akárhogyan: törökösen! Van még tejszínes sült csirke is, amit mindenki ismer, de ez valahogy más. Ez olyan FLOYD-os.

A fényképekkel bőven ellátott szakácskönyv jópár étkezésre ellát bennünket főznivalóval. Ráadásul a receptek többségét tényleg pofonegyszerű elkészíteni.