FőképLehetséges-e zeneileg úgy megtartani régi énünket, hogy közben folyton változunk? Ha valaki, a fokozatosan amerikanizálódó finn 69 Eyes képes erre a csodára.
Muzsikájuk még ma is annak a rock and rollból kinőtt (vagy elágazott), tudatosan sötétített glam rocknak az alapjaiból táplálkozik, amivel egykor, gótikus rock bandaként nekivágtak, hogy meghódítsák a világot, az egész valahogy mégis fundamentálisan megváltozott.

A „Ghost”-on hallhatjuk például a metálba öntött komolyzene bombasztikusan duruzsoló cselló kvartettjét, a már korábban is világhírre szert tett Apocalypticát, de ez még nem is igazán komoly eltérés a korábbi, a sikamlós szex és nem egyszer a halál (legalábbis az evilágin túli élet) körül forgó szövegek mély tónusú, ámde kemény aláfestéseitől.

A „Star Of Fate”-en ismét csak a vonósok uralkodnak, miközben veretesnek semmiképp sem mondható, viszont tagadhatatlanul hatásos motívumokból összerakott slágerré kerekedik ki a lassacskán kibontakozó téma.

A „Los Angeles” egyik frázisában pedig mintha kantele (a finnek citerája, ami megszólalását tekintve inkább elfektetett hárfához hasonlít) szólalna meg, igaz a lemezhez mellékelt füzetecske egyáltalán nem említ ilyet.
Az albumot záró „Frankenhooker”-ben pedig az elsőként a Blessed Be-n dominánssá váló heavy metalos hatás teljesedik ki egy rövidke kiállás erejéig.

Egyszóval hallhatunk új hangzásokat, hangszereket, meglepő váltásokat, a zene lényege ennek ellenére változatlan marad.
Súlyos, sötét, gonoszkodó szórakoztatás, kissé (s talán nem is annyira kissé) ironikus angyaliság, ami sokkalta egyértelműbben idézi az album párjaként felfogható Devils ördögökkel kacérkodó hangulatát, mint a mennyek országának bármilyen földi vetületét.

Az Angels hamisítatlanul a 69 Eyesra jellemző lemez. Aki kedveli a zenekart, azt a könnyed, de komor árnyalatokkal át- meg átfuttatott, modern rock and rollt, ami a 69 Eyes sajátja, ezerszer is meg fogja hallgatni az új albumot, amely ha lehet, minden korábbinál ütősebb és hatásosabb.
De az is megeshet, hogy csupán annyira megszoktam már a csapat stílusát, egyéniségét, hogy pontosan erre számítottam tőlük, s ha mást kaptam volna, az okoz csalódást.

Az együttes tagjai:
Timo Timo - gitár
Archzie - basszusgitár
Jyrki69 - ének
Bazie - szólógitár
Jussi69 - dobok

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Angels
2. Never Say Die
3. Rocker
4. Ghost
5. Perfect Skin
6. Wings & Hearts
7. Star Of Fate
8. Los Angeles
9. In My Name
10. Shadow Of Your Love
11. Frankenhooker

Diszkográfia:
Bump ’n’ Grind (1992)
Motor City Resurrection (1994)
Savage Garden (1995)
Wrap Your Troubles in Dreams (1997)
Wasting The Dawn (1999)
Blessed Be (2000)
Paris Kills (2002)
Helsinki Vampires (2003) DVD
Framed In Blood - The Very Blessed of the 69 Eyes (2003) válogatás
Devils (2004)
Angels (2007)
Back In Blood (2009)
X (2012)