FőképKiadó: szerzői kiadás
Megjelenés dátuma: 2006
Kategória: egyéb

Az 1997-ben alakult zenekart nem egyszerű műfajok közé fésülni. Tehát ez egy kísérlet, és ahogy a kísérletek többsége, ez sem biztos, hogy sikeres lesz.
Egyfajta progresszív, környezet populáris performance muzsikát produkálnak, ami már a műfaji sajátosságának köszönhetően sem szólhat a tömegeknek.
Ebből kifolyólag rétegzenét játszanak, sőt, hogy bonyolultabb legyen a helyzet, még a zene fogalmát is képesek újraértelmezni.

Eleddig főleg klubokban, kiállításokon lehetett találkozni velük, de felléptek már performance előadásokon és divatbemutatókon is. Előadásaik koreográfiája és látványvilága teljességgel alkalmassá teszik őket arra, hogy színházba illő élményt nyújtsanak a koncertjükre ellátogató közönségnek.
Hazai szórakozóhelyek állandó fellépői, ahogy a sziget rendezvényein is rendszeresen jelen vannak.

Első önálló anyaguk az A38 egy koncertlemez, és az elvont, összetett hatások rajongóinak mindenképpen kötelező anyag.
Az albummal bizonyították, hogy nem feltétlenül kell látni őket előadás közben – ami kétségkívül élményfokozó a Dyas esetében, hála az érdekes testfestéseknek –, de az önálló hanganyaghoz is értenek.

Saját vallomásuk szerint zenéjük az Ember és a Gép kapcsolatán alapszik, ám emellett a legkülönfélébb hatások szólalnak meg a zenéjükben, főleg a környezetből merítve. Mire a lemez végére jutunk, már egyáltalán nem lepődünk meg, ha egy bivalycsorda végigsöpör a nappali padlóján, vagy egy indián sámánt találunk a takarónk alatt.

Mindeközben valaki egy kiégett vaskohóban üres hordókat püföl – talán éppen a fürdőszobában –, egy indiai fejvadász pedig megcsörgeti a telefonunkat. Ezért az élményért már megéri felkelni reggel.

Az együttes tagjai:
Kormos Ferenc – ének, gépek, ütősök
Neukum Nóra – hegedű
Váci László – gitár
Varga Tamás – basszus

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Intro
2. Pornó
3. Arabkakukk
4. Akarat
5. Tavasz
6. Föld
7. Suhanás
8. Este van…
9. Város
10. Stigma
11. Népi
12. Reménytelenül
13. Akarat (Ciklon B)
14. Város (Nautilus)
15. Pornó (Dirac Delta)