Főkép

Ha a Perzsa-öböl egyik arab törzsének ura és egy ősi brit nemesi család lánya összeszűri a levet, nyugodtan elmondhatjuk, utódaik egészen biztosan különlegesek lesznek. Vajon a hűvös, visszafogott angol elegancia vagy a büszke és temperamentumos arab vér fog felülkerekedni? Paul Rashid és testvérei esetében első ránézésre egyik sem, ám ha jobban odafigyelünk, a felszín alatt igenis ott feszülnek az „arab vér” dominanciájára utaló jegyek. Már gyerekkorukban is elég veszélyesen reagáltak bármilyen apró eseményre, amelyben a család valamely tagját érte sérelem.

Hát még amikor sikeres, befolyásos és rendkívül gazdag felnőttek lettek, akik saját becsületkódexük szerint élnek, és ha valaki vagy valami nem felel meg az elképzeléseiknek, azonnal reagálnak. És ha a helyzet úgy kívánja, nem haboznak erőszakot alkalmazni. A történet során ezt többen is megtapasztalják, ám az is kiderül, hogy a Rashidok sem golyóállóak. Mi több, nem is halhatatlanok. Viszont fanatikusok, ezért biztosak lehetünk abban, hogy a palackból kieresztett bosszú szelleme mindaddig nem tér vissza a helyére, amíg be nem teljesíti küldetését. Nem számít, közben hány embernek kell meghalnia.

Bár Jack Higgins régi kedves szereplői, Charles Freguson, Sean Dillon, Blake Johnson és Hannah Bernstein minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy minimálisra csökkentsék az áldozatok számát (legalábbis önmaguk és az ártatlan civilek közül), erőfeszítéseik nem járnak teljes sikerrel.