Főkép

Kedves Olvasó!

Valamelyik téli estén kucorodjon össze egy kényelmes fotelben egy csésze forró teával és engedje át magát Lévai Katalin Karácsonyi égboltjának.

Az írónő neve sokaknak ismerősen csenghet a politikai életből, de Lévai Katalin szociológusként és írónőként is megállja a helyét. A Karácsonyi égbolt már a hetedik szépirodalmi műve. A könyv egy olyan családregény, ami három generáció női szereplőit mutatja be. A könyv tele van titkokkal – mint az a kalapdoboz, amit hősnőnk, Laura talál meg a szekrény mélyén. És kezdetét veszi a nyomozás, melynek során mindenre fény derül. A feltárt titkok nagy hatással vannak Laura jövőjére, és élete 180 fokos fordulatot vesz. Az addigi reménytelen, csalódott, összeomlott nő feláll, felemeli tekintetét és…

De ne rohanjunk annyira előre. Miféle nyomozás? És egyáltalán, miért csalódott?

Az ötven év körüli nőt egyedül éri a karácsony meghitt estéje. Otthagyta Miklóst, akivel a házassága romokban hevert. Nikó – Laura 25 éves lánya – lazán veszi a dolgot, és még örül is az egésznek, míg Laura édesanyja, Nanus átérzi lánya fájdalmát és támaszt nyújt neki. De főhősnőnk tovább őrlődik és azt keresi, hogy hol rontotta el. Közben Nanus kórházba kerül, ami szintén nyugtalanságra ad okot. No és ekkor kerül elő a már emlegetett kalapdoboz, amely sok érdekességet rejt magában, régi levelek formájában. Az addig boldog életet élő Laura, akit szülei harmonikus légkörben neveltek, sosem tapasztalt és kimondatlan dolgokra bukkan.

A leveleket ugyanis Laura édesapja és egy titokzatos idegen – méghozzá egy hölgy, Klára – váltotta egymással. Hogy ki volt Klára valójában? És miért levelezett az édesapjával oly sokáig? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kisiklott életű Laura, maga sem tudva, a válasz milyen változásokat hoz majd az életébe.

A titkok megfejtését az Olvasóra hagyom, akárcsak azt, hogy elmerüljön a saját gondolataiban és érzéseiben. S ha vannak még megoldatlan kérdések az életében, ideje, hogy megkeresse rájuk a választ.

Szeretettel ajánlom a könyvet idősnek, fiatalnak egyaránt, de leginkább a női olvasóknak. Garantálom, hogy mire az olvasó a regény végére ér, át fog melegedni a szíve!