FőképMiután Lajos visszaszerzi trónját, a száműzött miniszterek helyére visszahívja a „szakállasokat” és hű embereit is kitünteti, így Siorac lovagot is, akiből szavazati jog nélküli tanácsost csinál, valamint érdemei elismeréséül neki adományozza az Orbieu grófja címet, de hogy ne csak az „üres” címet viselje, ráadásként még 200 000 frankot is ad, hogy megvegye és rendbehozassa a birtokot, annak ellenére, hogy apja visszaélésre utaló nyomokra bukkan, amivel a birtok intézőjét gyanúsítják.

Hősünk ezek után felfogadja az özvegy Orbieu grófné titkárát, aki rajong a vidéki életért, és teljesen megbízható. Majd egy hetet tölt uradalmában, ez idő alatt bejárja a birtokot és megmutatja magát az embereinek, akik szemmel láthatóan alultápláltak, és sokan nyomorékok a nehéz munka miatt. Visszatérve Párizsba Guise hercegné magához hivatja, és elégedettségét fejezi ki fia új címe és birtoka miatt, de egyben aggodalmát is némi szerelmi kalandok és annak várható következményei miatt. És persze szóba kerül az ifjú Siorac nősülése is. Mindeközben Richelieu bíboros azon dolgozik, hogy kibékítse Lajost az anyakirálynéval...

De mit csinál mindeközben az ifjú király? Vajon sikerül függetlenítenie magát anyjától és felnőnie a feladathoz? De ami sokkal fontosabb: mennyire képes összefogni a széthúzó arisztokráciát és ellensúlyozni a különböző vallási irányzatokat? A válaszokat a következő részekben kapjuk meg, egyvalamiben azonban teljesen biztosak lehetünk: Pierre Emmanuel de Siorac továbbra is hűségesen szolgálja királyát.