Főkép1892-ben egy milliomos iparbáró, Albert O. Wyckham feleségül adja 27 éves lányát, Elizabeth Royce Wyckhamet egy szegény szicíliai bevándorlóhoz, Giovanni Merighi Scarlattihoz. Mivel Eizabeth egyáltalán nem volt az a finom úrinő, akinek lennie kellett volna, senki sem csodálkozott igazán választottján.
Kemény munkával és hatalmas elszántsággal, közösen hozták létre azt a mamutvállalatot, ami nem csupán az Államokban, hanem Európában és a Közel-Keleten is számottevő gazdasági befolyásra tett szert.

Házasságukból három fiú született. És mint a népmesékben, itt is a legkisebb fiú, Ulster Stewart érdemel említést, aki apja halálakor csupán 11 éves volt. Viszont már addig is sok olyasmit tett, amiket normális ember nem hagyhatott szó nélkül.

Amerika 1917. április 6-án belépett az I. világháborúba. A legidősebb fiú rögtön az első bevetésén meghalt, valahol Franciaországban. Testvérei meg akarták bosszulni a halálát, de anyjuk hideg fejjel úgy döntött, egyik fia marad a vállalattal, és csak a másik fiú mehet a háborúba.
Hát persze, hogy Ulster Stewart fogott fegyvert. És persze számtalan ocsmányságot követett el, miközben céltudatosan haladt saját tervei megvalósításában. Heinrich Kroeger meggyilkolása után – annak személyazonosságát felvéve – a náci eszme felé fordult, mert abban találta meg az eszközt a totális hatalom megszerzésére.

Elizabeth idővel rájött, hogy legkisebb fia nem halt meg, sőt nagyon is él. Egy kemény üzletasszonyhoz méltóan súlyos döntést hoz: őrült fiával egyszer s mindenkorra le kell számolni. Már csak az a kérdés, könyörtelen magánjátszmájuknak milyen kihatása lesz a világ gazdasági és politikai életére? Hiszen a Scarlatti örökség a tét.

Persze a regény igazi bravúrja az, hogy az egész családi sztorit egy titkos aktából ismerjük meg az egyetlen még élő Scarlattival együtt, aki nem más, mint Ulster Stewart egyetlen fia. Ő megismeri végre családja különleges és meghökkentő történetét, mi pedig részesei lehetünk egy múltban és jelenben bonyolódó, több szálon futó eseménysorozatnak. Ha az akta tartalma nyilvánosságra kerülne, bizony sokan nagyon kellemetlen helyzetbe kerülnének.

Matthew Canfield, egy különleges ügyosztály igazán különleges ügynöke alaposan kivette a részét a bonyodalmakból. Ő az az ember, aki a végén megszabadítja a világot a Heinrich Kroeger, alias Ulster Stewart nevű rákfenétől. A világ pedig ismét megmenekült valamitől, amire még nem volt felkészülve.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:A csere
Az omahai út
A Prométeusz-összeesküvés
Janson küldetése
A skorpió illúzió
A Holcroft szövetség
A Scarlatti örökség
Bourne öröksége
Vaskoporsó