Főkép

A titkos katonai kísérletek, főleg, ha szigorúan elzárt bázison folynak, és céljuk új fegyverek létrehozása, rendszerint felkeltik bizonyos hatalmak érdeklődését. Ráadásul ezek a hatalmak általában megfelelő mennyiségű pénzzel (vagy egyébbel) rendelkeznek, hogy bárkit beszervezzenek, aki segítséget nyújthat a kísérleti anyagok megszerzésében.

Persze ha a kémkedés ténye kiderül, azonnal nyomozás indul, hogy kiderítse, mindezért kik vonhatók felelősségre. Ilyenkor jobb esetben csak „fejek hullanak”, rosszabb esetben azonban felmerül a kutatás felfüggesztése is.

Ezen a ponton kapcsolódunk be az eseményekbe az amerikai légierő Dreamland néven ismert támaszpontján. Ide érkezik Tecumseh „Kutya” Bastian alezredes, aki képes érzelmi befolyásoltság nélkül, kemény kézzel rendet teremteni, könnyedén megfelel a vele szemben támasztott magas követelményeknek, megfelelően tájékoztatja feletteseit az ügy alakulásáról, ráadásul tekintélyes múlttal és megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik. Ám úgy tűnik, még ő sem képes megakadályozni a bázis bezárását.

Ebben a Dreamland számára elkeserítő időpontban egy olyan nemzetközi konfliktus borzolja a világ politikusainak hangulatát, amit nem lehet szó nélkül hagyni, de a nyílt fegyveres fellépés sem megoldás. Ilyenkor jönnek az olyan okos megoldások, mint a titkos katonai akciók. Amelyek az előzetes tervekkel ellentétben nem úgy alakulnak, ahogy kellene. Az idő szorít, így nincs más hátra, elő a bázis legújabb cuccaival.

Dale Brown regényében Bastian alezredes szemszögéből látjuk az eseményeket, melyeket rendre megszakít egy-egy, a Dreamland bázis néhány tökös pilótájának és még tökösebb kommandósának napi gondjait bemutató epizód.