Főkép

A kötet címe nem csupán kalandos, hanem talán kicsit fellengzős is, hiszen nem kevesebbet ígér, mint a boldog házasság hét titkát. Természetes, ha ilyen cím olvastán az emberek egyik fele ráveti magát a könyvre, és elejétől a végéig áttanulmányozza, a másik fele viszont legyint egyet, és azzal a megjegyzéssel, hogy „hülyeség”, visszateszi a polcra.

Nem az a lényeg, hogy ki melyik csoportba sorolja magát, hanem az, hogy mindenki felismerje: „A házasság nem csak a gyereknevelésről, a házimunkák megosztásáról és a szeretkezésről szól. Van egy spirituális dimenziója is, ami annyit jelent, hogy a két ember egy közös belső életet teremt – egy szimbólumokban és rituálékban gazdag kultúrát, amelyben nagyra becsülik mindkét ember céljait, az őket egymással összekötő szerepeket. Amelyben mindketten tudják, hogy mit jelent abba a családba tartozni, amivé váltak.”

Első titok: Részletesebb szeretet-térképet!

Második titok: Tápláljuk az egymás iránti szeretet és csodálat érzését!

Harmadik titok: Forduljunk egymás felé, ne távolodjunk el egymástól!

Negyedik titok: Vegyük figyelembe a párunk véleményét is!

Ötödik titok: Oldjuk meg a megoldható problémákat!

Hatodik titok: Ki kell szabadulni a csapdából!

Hetedik titok: Találjuk meg közösen a házasságunk értelmét!

John M. Gottman a házasság és a család témakörében végzett kutatások egyik vezéralakja, a University of Washington pszichológiaprofesszora, és a Seattle-i Házasság és Család Intézet társigazgatója. Kutatómunkáját számos jelentős díjjal jutalmazták.

Nan Silver a Parents magazin szerzője és szerkesztője, korábban a Health magazin főszerkesztője volt. Dr. Gottmannal már írtak egy közös könyvet (Miért sikeresek a házasságok, és miért fulladnak kudarcba?) címmel. Családjával New Jersey államban él.