Főkép

A Master-Lab Comics első képregény kötetében Ganxsta Zolee és spanjai kalandjairól olvashattunk. A második füzet is zenészekről (és zenéről) szól, a legmenőbb hazai rockabilly gárdáról, s különösen annak énekes-gitáros-vezéréről.

 

Ahogy az Egyenesen a mocsárból című első részben, itt sem feltétlenül valóságos történetet mesél el Tóth-Laboncz Attila író és Mester Csaba rajzoló, ez azonban mit sem von le a sztori élvezeti értékéből. Egri Peti egy szép napon, miközben a Mystery Ganggel próbálnak, telefonhívást kap a menedzserétől, hogy menjenek Amerikába turnézni. Ennek a körútnak lesz a megkoronázása a Viva Las Vegas! fesztivál (ahol amúgy tényleg játszott már a csapat), ám a repülőgépük lezuhan… Csodálatos módon mindhárom muzsikus megússza, ám az óceán hullámai elsodorják őket egymástól, így Petinek egyedül kell helytállnia. Ami számos kalamajka és kaland árán, át emberrabláson, sivatagon, szellemvároson végül sikerül is neki. S közben végig szól a muzsika, amire emberünk az életét tette fel.

 

A 32 oldalas füzet módfelett szórakoztató, és ember legyen a talpán, aki megállja, hogy ne hallgassa mellé Egriék vérpezsdítő zenéjét. Magam ugyan nem vagyok egy nagy rockabilly fan, de őket még én is elismerem. Mester Csaba jellegzetes stílusú fekete-fehér rajzai remekül átadják a zene és a sztori hangulatát, tényleg laza és menő az egész.

 

A harmadik füzetben azonban új vizekre evez a szerzőpáros: a legnagyobb magyar bábmester, Kemény Henrik életéről szól. Várom erősen.