Főkép

Imádom a karácsonyi időszakot, a lelassulást, a sok közös élményt. Hogy végre nem kell sietni, nem kell korán kelni, a mókát csak a kötelező étkezések szakíthatják meg. Gyerekként is szuper volt, de most, szülőként is nagyon élvezem ezeket a heteket. A lazulós, játékos esték elmaradhatatlan része ilyenkor a társasozás, az új kedvenc, a rummikub és a legózás. A dobozok feltépése és az építés izgalma nélkül nincs december. Szenzációs, ahogy a Lego figyeli a felkapott sorozatokat, filmeket, naprakész a trendekből és igyekszik mielőbb kihozni a tematikus készleteit. Aprólékosan épít fel egy-egy világot, minden részletre figyel. A legnagyobb nálunk már kezdi fekete öves Harry Potter-rajongóvá kinőni magát, így idén sokat nem kellett gondolkodnunk, mivel lepjük meg. Mivel olvasni is szeret, így a HVG Könyvek gondozásában megjelent Karácsony a Roxfortban cím kiadvány jól kiegészítette a HP-s szetteket.

 

A keményborítós könyv rejt magában egy minifigurát, és számtalan érdekességet Roxfortról, Harry és a barátai életéről. Ötleteket ad, milyen karácsonyi lakomákat építhetünk meg vagy hogyan lesz hólepte egy legó karácsonyfa. Kiderül, hogy mi a kedvenc játéka Ronnak és Harrynek. Elárulom, a varázslósakk, amelyet megpróbáltunk megépíteni, több-kevesebb sikerrel. Hat év karácsonyi történéseit, eseményeit, álmait és vágyait eleveníti fel a kötet. Elkísérhetjük a szereplőket bálra, hócsatába és még vonatozhatunk is együtt. A képregényszerű szerkesztés és nagy betűk miatt igazi telitalálat egy alsós gyerkőcnek, mert gyorsan tud haladni az oldalakkal, így garantált a sikerélmény a kezdő könyvmolypalántáknak.

 

Olvasni is jó, játszani is lehet vele, inspirációt ad a szabad építéshez, felidézi a sorozat történéseit és még képregény is – egy kicsi könyvbe ennyi minden csodaság belefér, miközben elvarázsol és ünnepi hangulatot teremt. Nálunk tarolt, az evés utáni szieszta elmaradhatatlan tartozéka lett. Harry Potter- és legó fanoknak kötelező a beszerzése.