Főkép

Fülszöveg:

Tibet, 1959. A Kínai Hadsereg megszállja Tibetet, és felégetnek minden buddhista kolostort, ami csak az útjukba kerül. A szerzeteseket megkínozzák, a szent szövegeket és az ereklyéket megsemmisítik. A biztos halál elől menekülve az ifjú szerzetesnövendék Tendzin Dordzse bátyjával és tanítójával az indiai határ felé igyekszik, hogy a Himaláján átvágva megmentsék az évszázadok óta féltve őrzött, felbecsülhetetlen értékű írásokat. Tendzsin Dordzse élete így igazán különleges értelmet nyer...

 

Fél évszázaddal később egy kiváló képességű angol kvantumfizikus felfedezésével a nanotechnológiában korszakalkotó áttörést ér el. Egy amerikai multicég felismeri a felfedezésben rejlő fantasztikus lehetőségeket, és mindenáron hozzá akar jutni. Matt Lester, a zseniális ifjú tudós visszautasíthatatlan ajánlatot kap az amerikai cégtől, amellyel karrierje felfelé szárnyal, ám élete az események nem is annyira véletlenszerű láncolatának következtében mély lejtőn indul el: karrierje hirtelen derékba törik, veszélybe kerül sokéves kutatása, és a magánélete is összeomlik, miután menyasszonyával megszakad az addig oly szenvedélyes kapcsolata.

 

Matt Lester életének alakulása más idősíkban ugyan, de hátborzongatóan hasonlít Tendzin Dordzse kalandjaira. De hogyan köti össze a karma a két, annyira különböző körülmények között élő fiatalember életét? Mitől oly hasonló a menekülő tibeti szerzetesnövendék és a fiatal kvantumfizikus sorsa?

 

David Michie, a Dalai láma macskája és a Dorombolás művészete című nagy sikerű könyvek szerzőjének végre magyarul is megjelenő sikerkönyve: A lhászai mágus izgalmas letehetetlen olvasmány, akár csak egy jó krimi, vagy egy érzelmektől fűtött fordulatos kalandregény. Előző írásaihoz hasonlóan ezt a könyvét is imádják a fiatal lányok és az anyukák, sőt férfi olvasói is.

 

Részlet a könyvből:

 

A Kiadó engedélyével.