Főkép

Az első két szám alapján megrögzött EpicLine olvasóvá (mi több, előfizetővé) váltam, s csupán egyetlen igazán komoly problémám volt a magazinnal: a vékony füzetekbe két-két történet egy-egy epizódja fér bele, és már a második számban elindult egy újabb képregénysorozat. Magyarán az egyes folytatásokra alkalmasint két hónapot is kell várni.

 

A harmadik füzetben folytatódik az elsőben megkezdett „A fekete holló”, egy a 19. század végi Budapesten játszódó sztori. Nagyon messzire most sem jutunk, de az már kezd érződni, hogy a várost rettegésben tartó bűnbanda ellen fellépő, messze a rendőrség előtt járó főhős olyasmi szuperhős, mint Batman vagy Pókember, épp csak (mondjuk azt, hogy) steampunkos/viktoriánus környezetben. Remek húzás, hogy míg a képeken a hős akcióját látjuk, a szöveg egy rendőrségi párbeszéd – s a kettő a fejezet végén ér össze.

 

A hármas szám zömét azonban a borítón is látható „Gor láncai” sorozat első fejezete teszi ki. Ez egy sámános fantasy, amire méltán tették rá a 12-es korhatárt jelző karikát, és ígéretes darab. A szuperhősös képregényekre jellemző grafikai túlzások miatt a Trónok harca is eszembe jut róla, annak is ilyesmi a stílusa (mármint a képregényes verziónak, ami magyarul nem jelent meg).

 

A negyedik füzetben a Busók harmadik illetve a Szekerce és Szemerce hihetetlen kalandjainak második része olvasható. Előbbit új illusztrátor, MacGill Karina rajzolta, aki az első oldalakon valami különös, egész enyhén művészi stílust használt. Mindkét sztori rendben van, még humorilag is, így ez a szám 12 év alattiaknak is kezébe adható (már ha olvasták az előző fejezeteket).

 

Hogy ne csak jót mondjak, itt-ott, s különösen a negyedik számban, érezhető volt a kapkodás (amiről a szerkesztői előszóban is szó volt – bizony, a határidők mindenhol szűkösek, de a képregény világában aztán különösen…). Egy-egy kép, szövegrész biztosan jobb lett volna, ha több időt tudnak rászánni. De ezzel Spuriék is tisztában vannak. Egyéb tekintetben azonban üdítően változatos és szórakoztató az EpicLine minden száma.