Főkép Bevallom, amíg kezembe nem került a CD, tudatosan egyetlen számát sem hallgattam meg a leányzónak, valamiért ugyanis nem kedvelem a tehetségkutatókon felbukkant előadókat (tisztelet a ritka kivételnek), legyenek bármennyire tehetségesek is, márpedig az 1982. április 24-én született Kelly Brianne Clarkson az American Idol 2002-es, első évadának nyertese. Vagyis alapban hátránnyal indult nálam, pedig nem ő tehet arról, hogy így állok az egészhez, hanem az, hogy meggyőződésem szerint általában nem azok nyerik meg a versenyt, akik azt igazán megérdemelnék, hanem akik megfelelnek valamiféle „magasabb” szempontoknak. Persze az is érdekes kérdés, hogy vajon hol lenne Kelly Clarkson, ha annak idején nem indul a versenyen, illetve nem nyeri meg azt. Lehet, hogy még mindig pincérnőként kergetné az álmait. De lehet, hogy nem. És ebből legyen is elég ennyi, hiszen mindez az én véleményem, amivel valószínűleg sokan egyetértenek, és sokan nem, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy szeretném felhívni a figyelmet egy igazán tehetséges fiatal énekesnő legújabb lemezére.
 
Nem kis bátorság kell hozzá, hogy egy lemeznek valaki ezt a címet adja, azok után, hogy olyan sztároknak van „Stronger” című száma, mint például Kanye West, Britney Spears, Mary J. Blide vagy éppen a Sugababes. Sebaj, fő az önbizalom. Márpedig a címadó dal erről szól. Vagyis nem csak bátor, de stílusos is.
 

 
Meghallgatva a lemezt egyszer… kétszer… háromszor… sokszor…, azt kell mondanom, hogy ez a lány nem is rossz. Sőt, egyes dalok kifejezetten kellemesek, bár nekem jobban tetszenek a dinamikusabbak vagy rockosabbak, mint a szenvelgősek, de én már csak ilyen vagyok. A többség viszont nem, amit mi sem bizonyított jobban, mint a korábbiaknál komorabb hangulatú, rockosabb My December album mérsékelt sikere, ami miatt szegény lány nem csak a kiadójával veszett össze, de vissza is kellett térnie a poposabb hangzáshoz, ami az új lemezen egészen a dance határáig merészkedik, miközben fel-felvillant némi R&B-s, countrys vagy éppenséggel soulos árnyalatot.
 
Persze azért azt egyetlen percig sem szabad szem elől téveszteni, hogy a zene amellett, hogy a szórakoztatás, illetve az önkifejezés egyik módja, színtiszta üzlet – legalábbis egyeseknek mindenképpen, így nem csoda, hogy a Stronger során is számos nagy név dolgozott a sikerért. Így például Brian Kennedy (pl. Rihanna, Backstreet Boys, Nelly, Westlife), Ester Dean (pl. Beyoncé, Usher, Kate Perry), Toby Gad (pl. Alicia Keys, Fergie), Howard Benson (pl. P.O.D., Creed, Papa Roach), Josh Abraham (pl. 30 Second to Mars, Linkin Park) és Steve Jordan (pl. Shery Crow, Neil Young), bár azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minden dalt maga Kelly írt. A végeredmény kifejezetten – és számomra meglepő módon – kellemes lett, bár azt nem mondanám, hogy felejthetetlen, és még csak nem is különösebben egyedi, viszont megvan benne minden, amitől egy bizonyos célcsoportnál biztosan betalál, bár szerintem szinte mindenki találhat rajta kedvére való dalokat, hiszen a hangvétele személyes, közvetlen és barátságos, a témák pedig annyira hétköznapiak és közérthetőek, hogy csak szeretni lehet őket.
 
Előadó:
Kelly Clarkson – ének
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Mr. Know It All
2. What Doesn`t Kill You (Stronger)
3. Dark Side
4. Honestly
5. You Love Me
6. Einstein
7. Standing in Front of You
8. I Forgive You
9. Hello
10. The War Is Over
11. Let Me Down
12. You Can`t Win
13. Breaking Your Own Heart
 
Diszkográfia:
Thankful (2003)
Breakaway (2004)
My December (2007)
All I Ever Wanted (2009)
Stronger (2011)