FőképCéline Marie Claudette Dion 1968. március 30-án született egy zeneszerető, a kanadai francia kisebbséghez tartozó tizennégy gyermekes család legkisebb gyermekeként.
Tizenkét évesen készítette el első francia nyelvű demóját, amit 1981-ben a neves zenei producer, René Angélil vett a szárnyai alá. Bár a lemez elsőre nem hozott világsikert, de elindította a kislányt a világhír felé.
 
A közös munka során Celine és René egymásba szerettek, majd 1994-ben össze is házasodtak. Félő volt, hogy a rajongók nem fogják jó szemmel nézni a huszonhat éves korkülönbséget, de szerencsére Celine félelmei alaptalannak bizonyultak.
 
1999-ben egy rövid időre visszavonult, hogy a férjét ápolhassa, akinek felépülése után megszületett közös gyermekük.
Persze a rajongók ez idő alatt sem maradtak hallgatnivaló nélkül, hiszen a szünet alatt megjelent egy válogatásalbum (The Collector`s Series Volume One), mely addigi kedvenc dalait és legsikeresebb felvételeit tartalmazta.
 
2002-ben tért vissza a A New Day Has Come című koronggal. Azóta is folyamatosan készíti lemezeit, és adja teltházas koncertjeit.
2008-ban világkörüli turnéra indult (Taking Chances World Tour 2008-09), melynek során 5 kontinens 25 országának 93 városában 131 koncertet adott, melynek során 3 millió nézőt varázsolt el angol és francia nyelvű dalaival.
 
Stéphane Laporte és csapata példátlan lehetőséget kapott azzal, hogy végigkövethették a kanadai szupersztár turnéját. A közel egy éves út során forgatott zenés dokumentumfilm három órásra bővített változata, a Celine: Through the Eyes of the World betekintést enged a rendkívül sikeres énekesnő színpadi, és színpadon kívüli életébe.
 
Ami igazán megdöbbentő számomra, az az, hogy az énekesnő megengedte, hogy a kamerák szinte mindenhová kövessék, így nem csupán a szép, de a nehéz pillanatokat is rögzítették, így téve nagyon-nagyon bensőségessé és személyessé az egész anyagot.
 
Ott voltak például akkor is, amikor Celine és kis csapata csokoládékóstoláson járt; amikor az ifjú René-Charles Dion Angélil a szállodai szobában golfozva majdnem eltalálja egy labdával édesanyját; amikor Nicolas Sarkozy francia miniszterelnök kitüntetést ad át neki; illetve amikor apa és fia Hollandiában együtt golfoznak, míg a „csajok” hajókázás közben igazán remekül érzik magukat.
 
De ott vannak akkor is, amikor Celine zokogásban tör ki egy németországi koncentrációs tábor látogatása során; amikor férj és feleség a prágai koncert előtt Prága nevének kiejtésén vitatkozik; amikor Milánóban egy rajongóval énekel duettet a kulisszák mögött; amikor a montreáli koncerten Celine megbotlik a színpadon; és ott vannak New Yorkban a színpadra lépés előtti utolsó simításoknál; a pihenésképpen rendezett vásárlásnál (persze nem egy pár cipő esik áldozatul) és a műszeres orvosi vizsgálatoknál is. Meg még számtalan alkalommal, melyek felsorolása túl hosszadalmas, és egyesek számára minden bizonnyal unalmas lenne.

Ehelyett inkább azt ajánlom, mindenki, aki teheti, szánja rá azt a három órát, és nézze meg ezt a zenés dokumentumfilmet, hogy részese lehessen a legbensőségesebb utazásnak, melyet az énekesnő valaha megosztott a rajongóival.
 
Olyan ez, mint egy hosszú és mozgalmas világ körüli családi utazás, melyet időnként koncertek szakítanak meg. Vagy tesznek színesebbé, ki hogy éli meg. Tuti, hogy fárasztó volt, de szerintem Celine és családja is olyan élményekkel lettek gazdagabbak, amiket jó ideig nem fognak elfelejteni.
Mint ahogy a rajongók sem fogják egyhamar elfejteni mindazt, amit Celine Dion ezzel a turnéjával adott nekik. Talán nem kell újabb kilenc évet várniuk… Bár most már könnyebb lesz, hiszen itt ez a DVD, a Celine: Through the Eyes of the World, ami a koncert- és dokumentumfilmek legjobb hagyományait ötvözi.
 
Előadó:
Celine Dion – ének
 
A turné vendég fellépői:
Jody Williams (Dél-Afrika)
Yuna Ito (Japán)
Anthony Callea (Ausztrália)
Arno Carstens (Egyesült Királyság)
Michaël Gregorio (Franciaország)
Il Divo (Írország)
Jon Mesek (Németország, Ausztria)
The Story`s (Hollandia)
Nordstrom (Dánia)
Calaisa (Svédország, Finnország)
Lenka Filipová (Csehország)
Natalia Lesz (Lengyelország)
Gordie Brown (USA, Toronto, Ottawa, Vancouver, San Juan)
Véronic Dicaire (Montreal, Quebec)
 
Közreműködők:
Claude Lemay – zenei igazgató, billentyűs hangszerek
Dominique Messier – dobok
Marc Langis – basszusgitár
André Coutu – gitárok
Jean Sebastien Carré – hegedű
Yves Frulla – billentyűs hangszerek
Nanette Fortier – ütőhangszerek
Élise Duguay – vokál
Mary-Lou Gauthier – vokál
Barnev Valsaint – vokál
Amanda Balen – tánc
Melissa Garcia – tánc
Kemba Shannon – tánc
Addie Yungmee – tánc
Zac Brazenas – tánc
Dominic Chaiguang – tánc
Aaron Foelske – tánc
Miguel Perez – tánc
Chris Houston – tánc
Tammy To – tánc
 
Diszkográfia:
 
Angol nyelvű stúdióalbumok:
Unison (1990)
Celine Dion (1992)
The Colour of My Love (1993)
Falling into You (1996)
Let`s Talk About Love (1997)
These Are Special Times (1998)
A New Day Has Come (2002)
One Heart (2003)
Miracle (2004)
Taking Chances (2007)
 
Francia nyelvű stúdióalbumok:
La voix du bon Dieu (1981)
Céline Dion chante Noël (1981)
Tellement j`ai d`amour... (1982)
Les chemins de ma maison (1983)
Chants et contes de Noël (1983)
Mélanie (1984)
C`est pour toi (1985)
Incognito (1987)
Dion chante Plamondon (1991)
D`eux (1995)
S`il suffisait d`aimer (1998)
1 fille & 4 types (2003)
D’Elles (2007)
 
Válogatás albumok:
Du soleil au cour (1983)
Les plus grands succes de Céline Dion (1984)
Les oiseaux du bonheur (1984)
Les chansons en or (1986)
The Best Of (1988)
Les premieres années (1993)
Gold Vol. 1 (1995)
Gold Vol. 2 (1995)
C`est pour vivre (1997)
The Collection 1982–1988 (1997)
The Early Singles (1999)
All the Way… A Decade of Song (1999)
The Collector`s Series, Volume One (2000)
Les indispensables (2001)
Les plus belles chansons d`amour (2004)
On ne change pas (2005)
Complete Best (2008)
My Love: Essential Collection (2008)