FőképVégre valami, aminek köze van ugyan a Valentin naphoz, mégsem a rózsaszín bárányfelhős, csöpögős és szentimentális értelemben, hanem amúgy sötéten, hangosan és dübörögve, ahogy a rock, a punk, az emo és a metal zenészei és rajongói szeretik.
 
Itt volt már az ideje, hogy valaki vegye magának a fáradtságot, és felmutassa a középső ujját a nyálas megközelítésnek, és olyan zenei válogatást hozzon össze, ami bizonyos értelemben sokkal őszintébb, mint bármi más.
Persze senki ne számítson balladákra, hiszen éppen az volt a cél, hogy valami egészen mást, zajosabbat és durvábbat adjanak azoknak, akiknek tele van már a puttonya a Valentin nappal.
 
Mondjuk a válogatás-album megjelenésének időpontja és apropója jelzi, hogy azért a maga módján ez a kiadvány is ahhoz a bizonyos naphoz köthető, ami ellen készült, még ha elsősorban üzleti és marketing értelemben is.
Hiszen ha ez a gyűjtemény bármikor máskor jelent volna meg… de ezt inkább hagyjuk, nem akarok ünneprontó lenni.
 
Régebben – bevallom őszintén – nem igazán kedveltem a válogatás albumokat, mert úgy érzetem, irányítani akarnak velük, olyan dolgokat is meg akarnak hallgattatni velem, és el akarnak adni nekem, amiket én nem akarok.
 
Mostanra megértettem, hogy ez is, mint minden más, csupán nézőpont kérdése. Hiszen ha úgy tekintek a válogatásokra, mint színes és változatos zenék gyűjteményére, ahol egyrészt új előadókat ismerhetek meg, másrészt bizony nem ritkán gyöngyszemekre is lehet bukkanni, máris más a helyzet.
 
Éppen ezért örülök az It’s Misery Business című gyűjteménynek, ami bizony már címében is pozícionálja önmagát. Úgy is tekinthetünk rá, mint valamire, ami nem csak azt a bizonyos középső ujjat mutatja fel, de előszedi mellé a görbe tükröt is, és jól beletolja a világ arcába.
 
Jó kis zenei koktél ez, de azok, akik jobban szeretik a töményet, valószínűleg csalódottak lesznek, hiszen minden sötétsége és dübörgése ellenére hiányzik belőle az igazi durvulat. Sebaj, majd legközelebb…
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Something In Your Mouth (Nickelback)
2. Misery Business (Paramore)
3. Dead Memories (Slipknot)
4. Doomsday (Atreyu)
5. Orchestra Of Wolves (Gallows)
6. Lips Like Morphine (Kill Hannah)
7. Jessica (Elliot Minor)
8. I Write Sins Not Tragedies (Panic At The Disco)
9. Guilty Pleasure (Cobra Starship)
10. Your Love Is a Lie (Simple Plan)
11. Pandora (Madina Lake)
12. Girls (Kids In Glass Houses)
13. Everyone Needs A Nemesis (Fighting With Wire)
14. Mountains (Biffy Clyro)
15. Try Honesty (Billy Talent)
16. Better Off With Him (A)
17. The Mixed Tape (Jacks Mannequin)
18. Loser (Cute Is What We Aim For)
19. Leeds United (Amanda Palmer)