Főkép Anastacia Newton (született: Anastacia Lyn Newkirk; művésznevén Anastacia) 1968. szeptember 17-én született Chicago-ban. Első albuma, a Not That Kind 2000-ben jelent meg, amit egy évvel később a Freak of Nature követett.
És három év kihagyás. Ez idő alatt az énekesnő megküzdött a mellrákkal, és ez az élmény nagy hatással volt 2004-ben megjelent Anastacia albumára, ami az eddigiek közül a legrockosabb hangzású.
 
És most hosszú hallgatás után itt az új stúdiólemez, a Heavy Rotation, amit bevallom, hallgatok már egy ideje, de valamiért mégsem tudok mit kezdeni vele.
 
Az továbbra is megvan, hogy Anastacia hangja nagyon jó, emellett a zene is remek, mi több, változatos is, amiben bizonyára nem kis szerepe van annak, hogy az album producerei között olyan nagy nevek is szerepelnek, mint, Ne-Yo, Lester Mendez, JR Rotem, Guy Chambers és Rodney Jenkins.
 
Persze azt a változást sem szabad figyelmen kívül hagyni, ami az énekesnő külsején végbement: más lett a frizurája és eltűnt a védjegyévé vált szemüveg (legalábbis sem a weben, sem a bookletben nem tűnik fel).
És ezzel együtt sajnos az a „feketeség” is a múlté, ami olyan különlegessé tette ennek a fehér énekesnőnek a hangját.
 
Ám sajnos nem csak ezt hiányolom a lemezből, hanem az igazi, kirobbanó dinamizmust is, amit Anastacia esetében bizony megszoktam, és ami még a lassabb számokból is megállíthatatlanul áramlott.
Persze az is lehet, hogy egyszerűen csak sokkal többet vártam tőle ennyi év kihagyás után. Valami igazán dögöset, amivel negyven éves kora ellenére is lemosta volna a mai cicababákat a porondról.
 
Ehelyett viszont úgy tűnik, mintha beszállt volna a ringbe, ahelyett, hogy a páholyból figyelte volna, mit művelnek egymással a többiek, ő meg egyszerűen azt csinálta volna, amihez a legjobban ért, és ami egy villanásnyira meg is jelenik a „Heavy Rotation”, az „I Call It Love” és az „All Fall Down” című számokban.
Sok-sok ilyen, vagy ehhez hasonló, esetleg kicsit keményebb számot szeretnék még hallani tőle.
 
Persze minden ellenérzésem és csalódottságom ellenére sem tudom nem szeretni a Heavy Rotation című albumot.
Hiszen jó lemez, aminek hallgatása közben messze jobban érzem magam, mint sok más előadó esetében, mégsem hagy nyugodni az érzés, hogy ez a lemez nem más, mint tisztes, profi munka, amiből hiányzik az egyéniség és a lélek. Számomra legalábbis.
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. I Can Feel You
2. The Way I See It
3. Absolutely Positively
4. Defeated
5. In Summer
6. Heavy Rotation
7. Same Song
8. I Call It Love
9. All Fall Down
10. Never Gonna Love Again
11. You`ll Be Fine
 
Diszkográfia:
Not That Kind (2000)
Freak of Nature (2001)
One Day in Your Life (2002) - DVD
The Video Collection (2002) - DVD
Anastacia (2004)
Pieces of a Dream (2005) - válogatás
Live at Last (2006) - DVD
Heavy Rotation (2008)