Főkép Bátran kijelenthető, hogy a Best of, Selected Recordings, Gold Collection stb. típusú lemezek sohasem igazságosak. Méghozzá azért, mert egy ember vagy egy kisebb csoport értékítéletét tükrözik.
Mondván, hogy szerintem / szerintünk ezek az adott előadó / műfaj / kategória stb. legjobb felvételei.

Aztán, ahogy megjelenik az anyag, jön a piaci kritika. Miért hiányzik a repertoárból X vagy Y szám, és mit keres benne a Z dal?

A szerelmes dalok sztorit időről időre előhúzzák a bűvészkalapból a lemezkiadók, mivel egy ilyen albummal nem lehet nagyon mellényúlni.

Ugyanakkor ebben a kategóriában sem könnyű a válogatás, hiszen bármelyik zenerajongó néhány órahossza alatt több száz olyan love song-ot is képes lenne összegyűjteni, amelyek valamikor top-listások voltak.
A Decca Music mégis egy ilyen válogatással nyitotta az idei zenei évét.

A Classic Love címet viselő albumon 18 dal kapott helyet. Az előadók parádés listáját végignézve nem lehet okunk különösebb panaszra.
Pavarotti-tól, Carreras-on keresztül Domingo-ig a klasszikus műfaj képviselői éppúgy jelen vannak itt, mint Elton John, Rod Stewart és Lionel Richie a könnyedebb oldalról.

Olyan jól ismert dalok sorakoznak egymás után többek között, mint a „Hello” (Lionel Richie), a „The Lady In Red” (Chris De Burgh) és a „Flower Song” a Carmen című operából (Plácido Domingo).
 
Azt tartom a lemez nagy erényének, hogy nem ragad le egyetlen zenei stílusnál, hanem bátran mer váltani. Az egyik percben még operát hallunk, a másikban már pop-ot. Ettől lesz az egész sokszínű és szórakoztató.
Ráadásul ezek olyan dalok, amelyek bármikor elővehetőek, mert ugyanúgy van mondanivalójuk ma, mint ahogyan 15 év múlva is lesz, illetve ahogyan 10-20 évvel ezelőtt is volt.
 
Két ünnep is közeleg a „honosított” Valentin nap és néhány héttel később a Nőnap. A sok giccses ajándék helyett ez az album egy valódi, szívhez szóló meglepetés lehet(ne)…

 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Your Song (Elton John)
2. Hello (Lionel Richie)
3. You Wear It Well (Rod Stewart)
4. Unchained Melody (Righteous Brothers)
5. Maria (West Side Story) (Vittorio Grigolo)
6. The Lady In Red (Chris De Burgh)
7. Caruso (Luciano Pavarotti)
8. Green, Green Grass Of Home (Tom Jones)
9. The First Cut Is The Deepest (Cat Stevens)
10. My Cherie Amour (Stevie Wonder)
11. By My Love (José Carreras)
12. Endless Love (Diana Ross és Lionel Richie)
13. The Last Waltz (Engelbert Humperdinck)
14. Nella Fantasia (Russell Watson)
15. Flower Song (Carmen) (Plácido Domingo)
16. The Prayer (Russell Watson és Lulu)
17. The Sun Ain`t Gonna Shine Anymore (The Walker Brothers)
18. Nights In White Satin (Moody Blues)