FőképItt volt már az ideje, hogy mi magyarok is megmutassuk, nem csak Dan Brown képes olyan misztikus történelmi krimit írni, mint A Da Vinci-kód.
Albert Zoltán regénye témájában nagyon hasonlatos a fent említett író művére, ráadásul Az alkimista-kódex alapját egy, a magyar történelemben lappangó titok felderítése adja, amitől a művet abszolút a sajátunknak érezhetjük.

Mindkét regény izgalmas és fordulatos, emellett sok misztikumot rejt. És Albert Zoltán könyve is van olyan színvonalú, hogy nemzetközi szinten is megállná helyét. Amerikában már valószínűleg a megfilmesítéséről tárgyalnának.

Egy tragikus barlangi balesetben életét veszti egy régészprofesszor, aki egész életében elveszett történelmi ereklyék után nyomozott.
Az első számú gyanúsított a professzor lánya, aki segített apja kutatásában, és aki az ügybe véletlenül belekeveredett geológus/barlangász segítségével próbálja tisztázni magát, és egyben megtalálni a válaszokat az apját is foglalkoztató kérdésekre.

Persze akad nehézség bőven, hiszen nem csak a rendőrök üldözik őket, de egy titokzatos társaság is magának akarja megkaparintani az értékes zsákmányt.
Így hőseinknek földön, vízen, levegőben kell menekülniük, dacolva az idővel és a megpróbáltatásokkal, miközben egy egészen Zsigmond és Mátyás királyig visszavezethető óriási felfedezés bontakozik ki előttük.

A szerző valóban belesűrített mindent a műbe, amit csak lehetett, így nem hiányozhat a rengeteg akció és kaland, a szerelmi szál, a csalás, az árulás, a váratlan fordulatok és szereplők felbukkanása, a misztikus hangulat, a grandiózus végkifejlet és a nem mindennapi helyszínek.

Külön tetszett, hogy a cselekményt a kívülálló geológus szemén keresztül követhetjük végig: így némileg leegyszerűsödik a történet, és a bonyolultabb háttér-információk és magyarázatok kis átértelmezésével, hétköznapi megfogalmazásával a laikusok számára is érthetővé válnak.

Albert Zoltán fordulatos, izgalmas és misztikus regénye egészen új, és eddig ismeretlen megvilágításba helyezi Mátyás király korát.