Főkép

A címben szereplő ügyfél a 11 éves Mark Sway, aki 8 éves öccsével, Ricky-vel együtt véletlenül tanúja lesz egy öngyilkosságra készülő ember utolsó perceinek. Ricky sokkot kap, Mark pedig olyan információ birtokába jut, amiért az FBI és a maffia is üldözőbe veszi. Persze az üldözők céljai nem egyformák: a maffia a srác halálát akarja, az FBI viszont azt az infót, amit az ügyvédtől megtudott.

Mark (és persze az egész család) élete ettől kezdve fenekestől felfordul. Ricky kórházi ápolásra szorul, az anyjuknak állandóan ott kell lennie vele, Mark pedig egyre nagyobb hazugságokba bonyolódik félelmében. A kórházban véletlenül tanúja lesz egy beszélgetésnek, ami egy ügyvéd és egy balesetet szenvedett ember között zajlik. Ez adja neki az ötletet, hogy szerezzen magának egy ügyvédet.

Reggie Love, a talpraesett ügyvédnő érdekesnek tartja Mark sztoriját, ezért mindössze 1 dollárért elvállalja az ügyet. Ekkor még ő sem sejti, mire is vállalkozott. Lavinaszerűen haladnak előre az események, az izgalmas kalandok nagyjából állandó szinten tartják az olvasó adrenalinszintjét.
A szerző jól ábrázolja a különféle jellemű embereket: minden szereplő egy-egy önálló egyéniség. A regény végére teljesen felpörögnek az események, ezért a befejezés a szinte már-már pattanásig feszült hangulatot oldja fel.

Néhány évvel ezelőtt valamelyik tévécsatorna műsorára tűzte a regény alapján készült film. Bár a színészek nem teljesen feleltek meg a szerző által leírt figuráknak, azért nem lehet okunk panaszra.
Susan Sarandon és Tommy Lee Jones tökéletes választásnak bizonyult, hiszen nem csak színészi játékukkal, hanem személyes kisugárzásukkal is a történetet erősítik. Nekem már akkor is megragadta a figyelmemet a sztori, ezért nagyon örültem, amikor könyv formában is a kezembe vehettem.

Nyugodt szívvel ajánlom a könyvet mindazoknak, aki szívesen olvasnak igényesen megírt krimiket.

A szerző életrajza