Főkép

Mit tegyen az ember lánya, ha életének legnagyobb szerelme az esküvő előtt egy héttel fogja magát, és sebtiben összeházasodik korábbi barátnőjével? Ja, és mindezt utólag, telefonon közli, mint a világ legtermészetesebb dolgát. Nos, Leslie, a fiatal, szép és okos reklámszakember látszólag nyugodtan fogadja a hírt, ám belül bosszút esküszik.

Oliver, a csalfa vőlegény egyébként politikus, aki éppen Kentucky állam kormányzói székét igyekszik megszerezni. Véletlen csupán, hogy apósa egy igen-igen gazdag és befolyásos szenátor, aki talán még az elnöki székig is eljuttathatja őt? Nem hiszem.

Miközben Leslie és Oliver egymástól függetlenül a saját karrierjüket építgetik (ki ezért, ki azért), felbukkan a pályakezdő Dana Evans, akivel már találkozhattunk Sheldon egy másik regényében (Ránk szakad az ég!).

A lelkes leányzó évek alatt bejárja a riporterszakma szamárlépcsőit, és történetünk idején már Szarajevóból tudósítja a tévénézőket. Az ostromlott városban eltöltött hónapok teljesen megváltoztatják az életszemléletét, az állandó életveszély és az értelmetlen gyűlölködés cselekvésre készteti.

Ezt persze többen nem nézik jó szemmel, ezért csupán Oliver (aki ekkorra már beköltözött a Fehér Házba) határozott közbelépésének köszönhető, hogy épségben visszatérhet az Államokba. Minden szép, minden jó, mindenki örül.

Csakhogy Dana a hazájában is hozza a saját formáját (vagyis túl sokat kíváncsiskodik), és ennek eredményeként belekeveredik a hajdani jegyespár lassan a végéhez közeledő személyes háborújába, ami természetesen az ország nyilvánossága előtt zajlik.