Főkép

Nem egyszerű a hősök élete. Hiszen amikor elérik azt, ami addig élteti őket (legyen az bosszú, egy uralkodó trónra juttatása, egy gonosz varázsló elpusztítása, egy vár megvédése, vagy bármi ezekkel egyenértékű), menthetetlenül unatkozni kezdenek. Hiszen a hősök nem igazán tudnak mit kezdeni azzal a mások számára irigylésre méltó helyzettel, hogy nem történik semmi.

Valami hasonlóval találja szemben magát a frissen Brecelande trónjára került Diamante királynő udvari zenésze, varázslója és hadvezére. Az országban csend-rend-fegyelem-béke honol, nekik pedig az égadta világon semmi dolguk nincs. És ehhez egyáltalán nincsenek hozzászokva, hiszen az elmúlt években számos izgalmas és misztikus kalandba keveredtek, és minden esetben tudásuk legjavát kellett nyújtaniuk ahhoz, hogy ép bőrrel ússzák meg az eseményeket. Ha ez így megy tovább, még berozsdásodnak, mint egy régi lakat, melyet évek óta nem használtak.

Egészen addig tart ez a méla unalom, míg el nem hangzik Vaskinna neve, és szóba nem kerül az ott megrendezésre kerülő meghívásos énekmondó verseny. Arról a tényről nem is beszélve, hogy Vaskinna királya hamarosan rövid látogatást tesz Diamante királynőnél. És persze Lys ettől kezdve nem bír magával: mindent elkövet, hogy előadásával elbűvölje a királyt, és meghívót szerezzen a legendás énekversenyre. Amiről idővel kiderül, hogy nem egészen az, aminek mondják…

Még szerencse, hogy Lys nem egyedül érkezik a zord Vaskinnába, hanem Randal kíséretében. Ez most egy kicsit olyan, mint a régi szép időkben, amikor közösen járták a vidéket, és közben izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredtek.

Úgy tűnik, a Varázskör sorozat csak nem akar véget érni. Bár az elmúlt két kötet végén minden alkalommal úgy érzetem, na ezzel most tényleg vége, nincs miről írni, most mégsem vagyok csalódott, amiért újabb kötetet vehettem a kezembe.


Bevallom, az elején egy kicsit megijedtem, hogy csak egy sokadik bőrt akarnak lenyúzni egy sikeresen ifjúsági fantasy sorozatról, ám most úgy gondolom, ez nem egészen igaz. Aki nem hiszi, járjon utána…