Főkép

A mi háromtagú kis családunk Veszprém és Somogy megyei falvakban élt, ahol apám körzeti (család-) orvosként dolgozott. A gyermekkorom nagy boldogságban telt falun (az iskolai szünidőket Tihanyban, az államosítás után nincstelenné vált nagyszülőknél töltöttem), azóta sem szeretem a városi nyüzsgést, csak a falusi csöndet, a jó levegőt. Az iskolát nem szerettem. De már tíz-tizenegy évesen írtam néhány olyan dolgozatot, amelyek feltűnést keltettek a tanárok között. Az akkor még a veszprémi Várban terpeszkedő Lovassy László gimnáziumban érettségiztem. Rossz magaviseletem miatt az iskola továbbtanulásra nem javasolt – pedig akkor még filmrendező szerettem volna lenni. Ma már nem szeretnék.

Miután végső kétségbeesésemben a (szülői nyomásra, kedvetlenül) megpróbált tanárképző is elutasított, a munkába menekültem. Voltam gépgyári segédmunkás, dolgoztam erdészetben, voltam balatoni mentőcsónakos és megfordultam könyvesboltban eladóként. Rövid katonaélet után földmérő lettem. Aztán még dolgoztam egy nagy kórház proszekturáján is, mint boncsegéd. Egy nyáron át statiszta voltam a Hunnia filmgyárban.

Még a gimnáziumi években megtanultam az eszperantó nyelvet, így aztán hamarosan kapcsolatba kerültem külföldi eszperantistákkal. Megismerkedtem egy fiatal lengyel tanárnővel, aki eszperantista barátaival a Balatonnál nyaralt. Kiköltöztem miatta Lengyelországba úgy, hogy lengyelül mindösszesen talán ha ötven szót tudtam. Egy Széchényi-könyvtár méretű nagy intézményben, a toruni Kopernikusz Egyetem Főkönyvtárában kaptam munkát, és a következő öt és fél évet ott töltöttem.

1967-ben megszületett Kinga lányom. Közben a könyvtári munka mellett voltam diplomáciai tolmács, vizsgázott többnyelvű idegenvezető, sokat forogtam külföldiek között. Azóta a lengyel és az eszperantó mellett sokat értek angolul, németül, franciául, olaszul, spanyolul, oroszul, szlovákul és ukránul. Szerte Lengyelországban tartottam vetítettképes előadásokat Magyarországról. Akkor már szoros kapcsolatban álltam néhány magyarországi lapkiadóval: szorgalmasan küldözgettem haza első fordításaimat és novelláimat, ezek a hatvanas évek végén, a hetvenesek elején magyar folyóiratokban és hetilapokban jelentek meg.

Az első házasságomnak rövidesen válás lett a vége, második feleségemmel hazatértem Magyarországra. Esztergomban telepedtem le, és az ELTE-n könyvtárosi diplomát szereztem 1975-ben. Rengeteg cikkem, publicisztikai, ismeretterjesztő és egyéb írásom jelent meg huszonvalahány sajtótermékben. Némelyiknek tizenöt-húsz éven keresztül kitartóan dolgoztam, vagyis a rendszerváltás után is igényt tartottak a munkáimra. Máig is dolgozom a sajtónak.

1974-ben, harmincéves koromban jelent meg az első könyvem, egy magyar krimi, amit 1977-ben követett a második, aztán 1979-ben a harmadik és negyedik… 1981 óta nem volt év, amikor ne jelentek volna meg Nemere-könyvek, és minden évben több. Kezdetben csak saját néven publikáltam. Ifjúsági regényeket, krimiket, politikai kalandregényeket és főleg tudományos-fantasztikus műveket írtam. Talán ennek „köszönhető”, hogy a legtöbben mindmáig mint sci-fi írót ismernek és tartanak számon. Holott már húsz éve írok társadalmi-lélektani regényeket is, manapság is számos hasonló, és sok történelmi témájú könyv jelenik meg tőlem.

1972 és 1979 között egy ideig voltam könyvtáros, aztán biztosítási ügynök, majd négy évig mentőápolóként dolgoztam gépkocsin, utána egy ideig voltam sajtótitkár és ismét könyvtáros. 1980 januárja óta „főállású” író vagyok. 1974 óta immár több mint 400 könyvem jelent meg itthon, magyar nyelven. Ezek példányszáma már meghaladta a tízmilliót. Legalább egymillió példányban jelentek meg könyveim külföldön, tizennégy országban tizenkét nyelven. Eddig…

Nem csak a magyar irodalom területén vagyok mennyiségi rekorder (soha magyar írónak nem jelent meg ennyi könyve, mint nekem eddig), hanem eszperantó nyelven is. (Lengyelül csak novellákat írtam, régebben.) Eszperantó nyelven írt könyveim három földrészen is napvilágot láttak, és sokfelé ezekből fordították le műveimet nemzeti nyelvekre (holland, német, litván, olasz stb.). Ezen a nemzetközi nyelven sem írt még egyetlen szerző ennyit. Talán ezért választottak meg az 1990-es években kétszer egymásután a Nemzetközi PEN eszperantó csoportja elnökének. Azóta is, minden évben tőlem (is) megkérdezi a Svéd Akadémia: kit javasolok a következő irodalmi Nobel-díjra…? (De a magyar írók szövetségébe nyolcszor egymás után sem vettek fel, mert úgymond: „tevékenységem a tagságot nem indokolta”.)

Itthon ma már igen gyakran írok álnevek alatt – ugyanis oly sokat dolgozom, hogy annyi könyvet egyetlen név alatt (még ha az Nemere is) nem bírna el a könyvpiac. Nőknek, nőkről szóló regényeket írok 3-4 női álnéven, a huszadik század eseményeiről német, angol és francia álneveken, de számos könyvem név nélkül jelenik meg.

Mostanában a legtöbb könyvem vagy regény, vagy történelmi témákkal foglalkozik az ókortól napjainkig. Kedvenc témáim a nagy diktátorok és a nagy elnyomó rezsimek, a politikai merényletek, a történelem és főleg a rég- és közelmúlt még felderítetlen talányai, valamint a titkosszolgálatok, a kémek viselt dolgai. Több könyvet írtam a mitológiákról, a para-jelenségekről, UFO-król, de olykor kimerészkedem a jövőbe és nem csupán a fantasztikus regények, hanem a politikai-gazdasági-kulturális jóslások területén is. Kedvenceim továbbá a fiataloknak szóló művek – eddig hat Micimackó-folytatást írtam, amelyek (no persze, a saját elfogult véleményem szerint!) alig különböztethetőek meg az eredetiektől.

1992-től 2015-ig Nemere Ilona, gasztronómiai újságíró, rádiós, több ismert szakácskönyv szerzője volt a feleségem. Ebben az időszakban költöztem el – harminc év után – Esztergomból az Alföldre, egy kis tanyára. Tizenöt év az erdő közepén nagyon sokat lendített írói munkámon; abban a környezetben született a legtöbb könyvem. A tanyasi létezés eltér minden másféle életmódtól; az ember gyakorlatilag folyton a természetben él, a természettel együtt, és a civilizációval való kapcsolata nagyon átértékelődik. Ott a mindennapok része lett a favágás, a napi öt kilométeres séták, az erdei környezet élvezete. Az is, hogy a vadon élő állatok szinte személyes, közeli ismerősök lettek, hogy nem múlik el nap anélkül, hogy az ember őzekkel találkozzon, ölyveket lásson vadászat közben, éjszakánként olyan hatalmas és csillagos eget láthasson, ami városi embereknek soha nem adatik meg. A legközelebbi falutól kilométerekre, a néhány szomszéd tanyától sok száz méterre lévő magányos erdei létezés önfegyelemre szoktat. Itt előre kell gondolkozni, készleteket felhalmozni, és ahhoz, hogy elmenjünk egy színházba, de még moziba is, utazni kell negyven-ötven kilométert egy irányba. A tanya szembesít önmagaddal és az igazi éneddel. Megmutatja, mire vagy képes és mire nem.

 

Azonban az élet újabb kihívásokat és fordulatokat tartogatott még számomra. Minden, ami addig állandónak és megváltoztathatatlannak látszott, elég gyorsan átalakult. 2015-ben elváltunk és én hamarosan újabb házasságot kötöttem Szentgyörgyi Judittal. Akivel egy könyvhéten ismerkedtünk meg – ugyanannál a kiadónál dedikálta az olvasóknak első regényét, ahol a következő dedikáló szerző én voltam. Mivel Judit Nyíregyházán él, a tanyát eladtuk és búcsút vettem az erdőnktől is. Nem volt szokatlan dolog ismét városban élni; Pécs és Veszprém, a lengyelországi Torun és Jászberény, majd Esztegrom és Szeged környéke után jól érzem magam a Nyírség fővárosában is. Amit lehet, átmentettem magamnak: velem jött a kutyám, két macskám, és ha írás közben itt kipillantok az ablakon, most is fenyőket látok.


Az élet pedig megy tovább. Írok, mert azért születtem. Írok, mert nem tehetek mást. Írok, mert az olvasók gyakran megerősítenek abban a hitemben, hogy valakiknek szükségük van azokra a történetekre, amelyek a fejemben születnek. Sokáig tartson még, csak ezt kívánom.


Férfi álnevek:
Anton de Saint-Etienne
Richard Haack
T. Moward
Chris Brandt
Stuart Herrington (létezik egy „Harrington” formája is)
S. Nording, avagy Steve Nording (külföldön Nordking)
Stefan Niemayer
Tihanyi István
Sir Steve Morton
Mack Maloney
Richard Stone
Daniel Florion
Paul Patrick
Henry Hamilton
Raymond Darieni
R. C. Smith
Oscar Welden
Robert Repton
Norbert Dax
Nigel Forest
Bíró Dániel
Klaus von Lottinge
Pjotr Sztyepanovics Alihanov

Női álnevek:
Melissa Moretti
Maria Messina
Palma Patton
Stefanie Nordking
Lilly Seymour
Vanessa Wilmon
Salome Al-Saffin
Angela Preston
Alissa Altamira

Művei:

NANO (2013)

Az élet hajnalán (2013)
Mr. MC (2013)
Viharban született (2013)
Asszonyod leszek (2013)
Titkok könyve 2014 (2013)
Holnap érted jövök (2013)
Nászéjszaka nappal (2013)

Senki asszonya (2013)

Szólít a szél (2013)

Vörvörös Szépség - Gyilkos átok (2013)

Házamba hívlak (2012)

A megszállott (2012)

Ha kedves az életed (2012)

Tűz a szélben (2012)

Aludj csak, kedves! (2012)

Az utolsó magyar királyné - Magyar királynék és nagyasszonyok 25. (2012)

Habsburg főhercegnők - Magyar királynék és nagyasszonyok 23. (2012)

Erzsébet királyné (Sisi) - Magyar királynék és nagyasszonyok 21. (2012)

A Hofburg dámái - Magyar királynék és nagyasszonyok 19. (2012)

Titkok könyve 2013 (2012)

Titkok könyve 2012 (2012)

A boldogság ára (2012)

Kronovizor (2012)

Mária Terézia és kora - Magyar királynék és nagyasszonyok 17. (2012)

Erdély híres asszonyai 2. - Magyar királynék és nagyasszonyok 15. (2012)
Őrülten szeretlek (2012)
Megérdemelt szerelem (2012)
Bella, drága Bella (2012)
A máltai szerető (2011)
Engem nem lehet elhagyni - ekönyv (2011)
Tüzes vér (2011)
Hunyady János, Kossuth Lajos és Horthy Miklós - Magyar királyok és uralkodók 27. (2011)
V. Ferdinánd, I. Ferenc József, IV. Károly - Magyar királyok és uralkodók 26. (2011)
II. József, II. Lipót és I. Ferenc - Magyar királyok és uralkodók 25. (2011)
III. Károly és Mária Terézia - Magyar királyok és uralkodók 24. (2011)
Thököly Imre és II. Rákóczi Ferenc - Magyar királyok és uralkodók 23. (2011)
A két Apafi Mihály - Magyar királyok és uralkodók 22. (2011)
II. Rákóczi György, Barcsay Ákos és Kemény János - Magyar királyok és uralkodók 21. (2011)
Bethlen Gábor és I. Rákóczi György - Magyar királyok és uralkodók 20. (2011)
Bocskai István, Rákóczi Zsigmond és Báthory Gábor - Magyar királyok és uralkodók 19. (2011)
Halott a fjord vizében (2011)
A luxusprosti halála (2011)
János Zsigmond, Báthory István, Báthory Zsigmond - Magyar királyok és uralkodók 18. (2011)
Az erdő lánya (2011)
A rovásírás története (2011)
I. Lipót és I. József - Magyar királyok és uralkodók 17. (2011)
II. Mátyás, II. Ferdinánd, III. Ferdinánd - Magyar királyok és uralkodók 16. (2011)
I. Ferdinánd, Miksa és Rudolf - Magyar királyok és uralkodók 15. (2011)
Ház a hegytetőn (2011)
II. Ulászló, II. Lajos és I. (Szapolyai) János - Magyar királyok és uralkodók 14. (2011)
A Planetárium szelleme (2011)
Vad szenvedélyek (2011)
I. (Hunyadi) Mátyás - Magyar királyok és uralkodók 13. (2011)
V. László és Ulászló - Magyar királyok és uralkodók 12. (2011)
Mária, Zsigmond és Albert - Magyar királyok és uralkodók 11. (2011)
Károly Róbert és Nagy Lajos - Magyar királyok és uralkodók 10. (2010)
V. István, IV. (Kun) László és III. András - Magyar királyok és uralkodók 9. (2010)
II. András és IV. Béla - Magyar királyok és uralkodók 8. (2010)
III. István, III. Béla, Imre és III. László - Magyar királyok és uralkodók 7. (2010)
Régi magyar világ (2010)
Vak Béla és II. Géza - Magyar királyok és uralkodók 6. (2010)
Könyves Kálmán és II. István - Magyar királyok és uralkodók 5. (2010)
Titkok könyve 2011 (2010)
Cigányok (2010)
A harcosok világa (2010)
Salamon, I. Géza és I. László - Magyar királyok és uralkodók 4. (2010)
I. András és I. Béla - Magyar királyok és uralkodók 3. (2010)
Horthy István élete és halála (2010)
A legboldogabb békeévek (2010)
István és Orseolo Péter - Magyar királyok és uralkodók 2. (2010)
Árpád és Géza fejedelmek - Magyar királyok és uralkodók 1. (2010)
Hazám, hazám, te mindenem (2010)
Dezinformáció (2010)
A Gyulai Várfürdő kincse (2010)
Magyar szentek élete (2010)
Fernando szerelme (2010)
A szoboszlói dinó (2010)
A költő és kutyája - MP3 (2010)
Csoda (2010)
Legyen az özvegyem (2010)
Táltosok és sámánok (2010)
Az arany nyomában (2010)
Különös magyar háborúk (2010)
Bio- és infóháború (2010)
Az emberiség elveszett kincsei (2010)
Híres életek, híres halálok (2010)
H1N1 - A gyilkos vírus (2010)
Titkok és kérdések (2009)
Titkok könyve 2010 (2009)
Szabadkőművesek (2009)
Trópusi vihar (2009)
Szerelem az olajfák alatt (2009)
Taníts szeretni (2009)
Veszélyben a kassza (2009)
Asszony a toronyban (2009)
Halva vagy halva (2009)
Csak a halál biztos (2009)
Hegyek hosszú árnyéka (2009)
Eldorado nyomában (2009)
A legnagyobb kaland (2009)
Szerelmet ígértél, szívem (2009)
Hastáncosnő (2009)
Hatsepszut és Kleopátra - A fáraók titokzatos élete 2. (2009)
Kleopátrák kora - Az ókori Egyiptom története 6. (2009)
Ramszeszek kora - Az ókori Egyiptom története 5. (2009)
Ehnaton és Tutanhamon - A fáraók titokzatos élete 1. (2009)
Halálkirály (2009)
Kocsi és vitorla (2009)
Tiltott könyvek (2008)
Habsburgok a magyar trónon 1. (2008)
Naponta fogsz meghalni (2008)
Tutanhamon és II. Ramszesz kora Az ókori Egyiptom története 4. (2008)
Időrabló (2008)
Történelmi bűnügyek (2008)
Trianontól a rendszerváltásig (2008)
A fáraók átka Az ókori Egyiptom története 3. (2008)
Vismar és Társa (2008)
Az első fáraók - Az ókori Egyiptom története 2. (2008)
Mária Teréziától Ferenc Józsefig (2008)
Szent Istvántól II. Rákóczi Ferencig (2008)
Mi történt a fáraók előtt - Az ókori Egyiptom története 1. (2008)
Bimbózó szerelem (2008)
Szepes Mária mágiája (2008)
Történelmi rejtélyek (2008)
Titkosszolgálatok titkai (2008)
KGB gyilkosságok (2008)
Különös gyógyítók, különleges gyógymódok (2008)
Római szökevények (2008)
A Fáraó és a Titkos Templom (2008)
Kuriózumok a magyar történelemből (2008)
A magyarok eredete (2008)
Isten hozott, Sylvia (2008)
Afrikai mese (2008)
Újabb titkok könyve (2008)
Szex és politika a világtörténelemben (2008)
Kalandorok a magyar történelemben (2008)
Szerelem éjfélkor (2008)
Elveszettek (2008)
Maradj még, kedves (2008)
Titkos társaságok Magyarországon (2008)
Az ókor 7 csodája (2007)
Akropolisz akció (2007)
Árulók a magyar történelemben (2007)
Asszony a világ végén (2007)
A 21. század botrányai (2007)
Az élet örök (2007)
Vérvonal (2007)
Magyarország kormányzói és nádorai (2007)
Eltűntek - A Bermuda-háromszög rejtélye (2007)
Médiacápák (2007)
Az utolsó akadály (2007)
133 véres nap (2007)
Magyar merénylők és összeesküvők (2007)
Koporsós kommandó (2007)
A gonosz csábítása (2007)
Botrányos királyi esküvők (2007)
Asszonyok a magyar történelemben (2007)
Koronás fők botrányos élete (2007)
Bódító levendula (2007)
A tunguz meteorit rejtélye (2007)
Atlantisz törvénye (2007)
Az utolsó magyar király - Szapolyai János élete (2007)
A sátán kódja (2006)
Nekünk Mohács kell! (2006)
Lázadók és összeesküvők a magyar történelemben (2006)
Teremtés, evolúció, vagy...? (2006)
Az egyiptomi mágus (2006)
A fáraó gyűrűje (2006)
Rejtélyes energiák (2006)
Titokzatos találmányok (2006)
Születésnap novemberben (2006)
Az út Trianonig (2006)
A bosszú csókja (2006)
Legendás magyar királyok (2006)
Mohamed és a többiek (2006)
Keresztlányom (2006)
Páncélosok (2006)
Búvár Kund (2006)
A babiloni Biblia - Nemere Da Vinci kódja (2006)
Lövészezred (2006)
A székely nép története (2006)
A Fáraó futára (2006)
Gyilkosság a piramis árnyékában (2006)
Az előző emberiség (2006)
Skorzeny Hitler kommandósa (2006)
Szudoplatov Sztálin bérgyilkosa (2006)
Rudolf Hess titokzatos életei és halálai (2006)
A zsidóüldözések története(2006)
A MAFFIÁK titkai(2006)
Náci bűnösök nyomában(2006)
Erdély története(2006)
Magyar őstörténet (2006)
Fehér Lótuszvirág(2006)
Meghalni olcsóbb(2006)
A Zrínyi család(2006)
Nászút golyózáporban(2006)
Holdfény Hotel(2006)
Piramisok titkai(2005)
Időhajó(2005)
Interjú Jézus Krisztussal (2005)
Művészkrimik. Művészek a bűn ösvényein (2005)
Kígyók a kútban. A Bázis (2005)
Uralkodók menyegzői (2005)
Castro. Egy diktátor a huszonegyedik században (2005)
Atlantisz ma is él! (2005)
Szenvedélyes szerelem (2005)
A világháborúk kora. A 20. század eseményei (2005)
Messze még a holnap (2005)
A szabadságharc évszázada (2005)
A fáraók titkai (2005)
A felvilágosodás kora (2005)
Erdély újabb aranykora (2005)
A vádlottak padján (2005)
Szélhámosok, balekok (2005)
Murphy mester törvényei a XXI-ik században (2005)
Utószó helyett (2005)
A legújabb titkok könyve (2005)
Erdély aranykora (2004)
Kalózok (2004)
Szomszédom a halál (2004)
2015 Jégkorszak (2004)
Királyi szeretők (2004)
A Hunyadiak kora. A 15-ik század eseményei (2004)
Történetek az újkorból (2004)
Az Anjou-kor. A 14-ik század eseményei (2004)
Hedvig (2004)
Egyiptom titkai (2004)
Titkos kísérletek a náci birodalomban (2004)
Az Árpád-házi királyok kora (2004)
Az atombomba titkai (2004)
Mengele, a halál angyala (2004)
A Bárka nyomában. Noé és a Vízözön (2004)
A boldogság háza (2004)
Híres szigetek (2004)
Történetek a középkorból (2004)
Dorina szive (2004)
Jókai Mór szerelmei (2004)
Szerelmem, Hitler (2004)
Szerelmem, Kleopátra (2004)
Vatikáni krimik (2004)
Heydrich, a könyörtelen (2004)
Goebbels, a gonosz (2004)
Hess, a rejtélyes (2004)
Napóleon szeretői (2004)
Ma éjjel nem alszol (2004)
Családom a maffia (2004)
Átok reátok! (2004)
Rákosi Mátyás magánélete (2004)
A gyilkos kém. A KGB ügynöke a CIA-ben (2003)
Horthy Miklós magánélete (2003)
Híres hajók (2003)
Horogkeresztes hamisítók (2003)
Szerelmes királynők (2003)
A Kennedy-gyilkosság rejtélye (2003)
Szerelmem, Napóleon (2003)
Che Guevara magánélete (2003)
A völgy asszonya (2003)
A fáraó és a Nilus kincse (2003)
Ady Endre szerelmei (2003)
Háború Japán ellen (2003)
A XX-ik század titkai (2003)
Haláltánc (2003)
Várd meg az esőt (2003)
Gyilkosság a valóságshow-ban (2003)
Himlő (2003)
A szerelem színei (2003)
Szentek és kalandorok II. (2003)
Bajcsy-Zsilinszky Endre magánélete (2003)
Horogkereszt a tengereken (2003)
Petőfi Sándor magánélete (2003)
Szentek és kalandorok 1. (2003)
A Hegy I-II. (2003)
Kossuth Lajos magánélete (2003)
Féktelen szerelem (2003) 
Őrültek a trónon  (2002)
Különleges alakulatok  (2002)
A második világháború titkai  (2002)
Vissza a XX. századba  (2002)
Aranyhúr a szívem  (2002)
Attila hun király magánélete  (2002)
Széchenyi István magánélete  (2002)
Báthory Erzsébet magánélete  (2002)
Holnap sem késő  (2002)
Erzsébet királyné magánélete  (2002)
Katonai titkosszolgálatok története  (2002)
Jeti-jeti  (2002)
Veronika könnyei  (2002)
Királyok és királynők a vérpadon  (2002)
II. Rákóczi Ferenc magánélete  (2002)
Mátyás király magánélete  (2002)
Lágyan ringass el  (2002)
Merénylet a Vatikán ellen  (2002)
A brit titkosszolgálat története (2002)
A szerelem völgye (2002)
Úgysem veszel feleségül  (2002)
Holdösvény  (2002)
Terrorista akciók 2.  (2001)
Terrorista akciók 1.  (2001)
Szívritmus. Nagy zeneszerzők szerelmei (2001)
Szeress, hercegnőm!  (2001)
A szerelem tengere  (2001)
Hurokban  (2001)
Mária Terézia magánélete  (2001)
Fekete bársony  (2001)
Oszama bin Laden. Igaz hittel a világ ellen  (2001)
Gyémántszív  (2001)
Támadás Amerika ellen  (2001)
Ferenc József magánélete  (2001)
Az igazi Sztalin – Mao, a diktátor  (2001)
Patkányember  (2001)
A Moszad története  (2001)
Jó éjszakát, királynő!  (2001)
Egyetlen kincsem  (2001)
Háremek titkai (2001)
Az élet nem vár  (2001)
Gyere a pokolba (2001)
A nácik aranya (2001)
Szikrázó szívek (2001)
Szomjas föld (2001)
Az ördög velünk van (2001)
Nők a trónon 2. kötet (2001)
Adolf (2001)
Tűzvarázs (2001)
A halál Fekete Angyala (2001)
Háttal a falnak (2001)
Politikai merényletek (2001)
Elátkozott asszony (2001)
Amíg a szíved bírja (2001)
Élni nem elég (2001)
Könyörtelenül. A KGB története (2001)
A CIA története (2000)
Atlantiszról jöttem (2000)
Nők a trónon 1. kötet (2000)
Pipacs a szélben (2000)
VIII. Henrik magánélete (2000)
Egy trónörökös második élete (2000)
Nagyfülű Artúr kalandjai (2000)
Királyi krimik (2000)
A harcosok (2000)
Az iszonyat órái (2000)
Gyéméntkommandó (2000)
Selyemszoba (2000)
Lazarus doktornő (2000)
Csaták könyve (2000)
Az indián éjszakája (2000)
Égő sivatag (2000)
Heydrich, a hóhér (2000)
Ne szeress engem (2000)
UFO és tudomány (2000)
Csapda a szigeten (2000)
Szöktetés a Gestapótól (2000)
Mohamed élete (2000)
Öt világrész mítoszai (2000)
A szerelem virága (2000)
Borzalom (2000)
Nyiss ajtót, kedves! (2000)
Mitológiai kislexikon (2000)
Versailles-sztori (2000)
Kínai kémek (2000)
Őrangyal (2000)
Moszkvai merényletek (2000)
Mózes élete (2000)
Afrikai szerető (2000)
A szerelem illata (2000)
Holtak harca (2000)
Canaris, a hírszerző (2000)
Micimackó és Micimadár (2000)
Igazgyöngy (2000)
A Hercegnő (2000)
Római regék és mondák (2000)
Túszok (tan)könyve (1999)
Spirál-gyilkosságok (1999)
Idegenek a szomszédban? A Naprendszer titkai (1999)
Jézus élete (1999)
A Vatikán és a KGB (1999)
Himmler, a tömeggyilkos (1999)
Az ókor nagyjai II. (1999)
Az ókor nagyjai I. (1999)
Moszkva titkai (1999)
Mussolini élete (1999)
Hitler szeretői (1999)
A XXI-ik század története (1999)
A kivégzések története (1999)
Örökkön-örökké (1999)
Micimackó, a csillagász (1999)
Nero (1999)
Dareiosz (1999)
Rablott kincsek nyomában (1999)
Alkibiadész (1999)
Buddha (1999)
Hannibál (1999)
Augustus (1999)
Napóleon – a merénylet titka (1999)
Szeress hajnalig (1999)
Örömtűz (1999)
Neked szól a dal (1999)
Murphy nősülési törvénykönyve (1999)
A náci műkincsrablók (1999)
Agyak harca (1999)
Mítoszok könyve (1998)
Époszok könyve (1998)
Örvények (1998)
Halottak keringenek a kozmoszban (1998)
Széllel száguldók (1998)
Martin Bormann második élete (1998)
Bölcsességek Könyve (1998)
Periklész (1998)
Nagy Sándor (1998)
Caesar (1998)
Kleopátra (1998)
Micimackó léghajón (1998)
Gyilkosok és merénylők lexikona A-tól Z-ig (1998)
Hogyan haltak meg? (1998)
Anti-Nostradamus (1998)
A halhatatlan (1998)
Hitler rejtélyes eltünése (1998)
Rejtélyes elődök 2. (1998)
Benned él a halál (1998)
"U.F.O. Rejtélyek" - Ufók a tudomány határán(1998)
Rommel, a hadvezér (1998)
Micimackó autója (1998)
Walter Schellenberg, a kémfőnök (1997)
Atlan fiai (1997)
Az SS története (1997)
Római regék (1997)
Célkereszt (1997)
Murphy világot lát (1997)
Micimackó világgá megy (1997)
Murphy szexuális törvénykönyve (1997)
Parajelenségek könyve (1997)
Titkok könyve 3. (1997)
Kiált a csönd (1997)
A szabadságharc hősregéi (1997)
Eichmann, milliók gyilkosa (1997)
Dr. Micimackó (1997)
Murphy gyermeket nevel(ne) (1997)
Második találkozás a halállal (1996)
Ötven kiló kokain (1996)
A sivatagi erőd (1996)
Ütközet a szigeten (1996)
A téridő istenei (1996)
Yesa (1995)
Az utolsó szenvedély (1995)
A te országod (1995)
Milyen az igazi nő? (1995)
Te voltál a legjobb? (1995)
A csábító célpont (1995)
Állatkert a Kozmoszban (1995)
Piszkos Fred unokája (1995)
UFO Afrikában (1994)
Négykezes gyilkosságok (1994)
Álmomban hozzád futok (1994)
Kémek könyve (1994)
A kis herceg visszatér (1994)
Terek könyve (1994)
Szélhámosok könyve (1993)
Hogyan (ne) legyünk munkanélküliek? (1993)
Lopj nekem egy Rembrandtot! (1993)
Ősember, szupersztár! (1993)
Gyémántvadászok (1993)
Ott leszünk, Főnök! (1993)
Hallgass a Rókára! (1993)
Krimiábécé (1993)
A lottózó időutas (1993)
A kísértet éjfélkor gyilkol (1993)
Égő sivatag (1993)
Agybomba (1993)
Mentsétek meg Londont! (1993)
Az első 150 regényem (1992)
A néma utas (1992)
Igazat mond-e Daniken (1992)
Hányszor élünk? (1992)
Alvilági vadászatok (1992)
Az admirális rakétái (1992)
A kráter árnyéka (1992)
A Köstler-akció (1992)
Az Emiliano-19 titka (1992)
Fedőnév nélkül (1992)
Cirkáló (1992)
Csapda a szigeten (1992)
Kémösvény a hóban (1992)
Válassz magadnak álarcot! (1992)
Szabadok szerelme (1992)
Égből jött kommandó (1992)
Evolúció vagy Teremtés? (1992)
A rohamcsapat (1992)
Mit akarnak az UFO-k? (1992)
A Viking a halálba visz (1992)
Gyilkos árny az éjszakában (1991)
Közvetlen kapcsolat (1991)
Nem menekülhetsz (1991)
Szöktetés a Gestapotól (1991)
Merénylet a Balatonon (1991)
Tengeri tigris (1991)
Istenek harca (1991)
Szép temetésem volt (1991)
Végszóra érkeztél! (1991)
Blokád (1991)
A birodalom aranya (1991)
Kozmikus összecsapás (1991)
A világ minden igazsága (1991)
Kevés erre egy élet (1991)
Kiléphetsz testedből? (1991)
Leszámolás Zürichben (1991)
Az Irgell-incidens (1991)
Rejtelmes óceánok (1991)
Meghökkentő mesék (1991)
Aladdin és a rendőrök (1990)
Csak te hallod a dalt! (1990)
Százezerért a lelkedet is (1990)
Ahol csontjaid fehérlenek... (1990)
Halálos homokvihar (1990)
Suttogó bokrok (1990)
A téridő istenei (1990)
Világok világa (1990)
Támadás Tingrában (1990)
Összecsapás a föld alatt (1990)
Az Atlantisz-alapítvány (1990)
Tigrisléptű rettegés (1990)
Gagarin = kozmikus hazugság? (1990)
Kettős veszélyben (1990)
A kikötő hiénái (1990)
Csata a stúdióban (1990)
Ha eljutunk Endorába (1990)
Aranyháló (1990)
A Sátán csapdája (1990)
"Aki keres, talál"(1990)
Ugrás a sötétbe (1990)
Hol vagytok, Idegenek? (1990)
A Marsi tó titka (1990)
Mull nem adja fel (1990)
Elszabadul a pokol (1990)
A rettenthetetlen nyomozónő (1990)
Az utolsó esély (1990)
Kiskorú banditák (1990)
Sem út, sem ösvény (1990)
A Titán-terv (1990)
A sebesült robotrendőr (1990)
A legnagyobb tét (1990)
Londonba nem indul vonat (1990)
Fejvadászok (1989)
Kondorok ellen (1989)
Szeress reggelig! (1989)
Gátszakadás (1989)
Sárkánysimogatók (1989)
Az árnyék fiai (1989)
Hajóm partot ér (1989)
Holnap már késő (1989)
Tények és talányok (1989)
Az Esemény (1989)
A golyóálló kísértet (1989)
Mintha ember lennél (1989)
Visszajövök, mire felébredsz (1989)
Szép lövés volt, drágám! (1989)
Szivárványharcos (1989)
Úgyis elvisz az ördög (1989)
Hajnal a Trendalon (1989)
A bumeráng-akció (1989)
Túl a Plútón (1989)
Nulla óra nulla perc (1989)
Holnap kezdődik az élet (1989)
A másik oldalon (1989)
Lassan múlik az éj (1989)
UFO a láthatáron (1989)
A rejtélyes elődök - A világűr vonzásában (1989)
Alfa-művelet (1989)
A titokzatos padlás (1989)
Démonok órája (1989)
Pokoljárás (1988)
Tűzáldozat (1988)
Senkinek se nyiss ajtót! (1988)
Mögötted a halál (1988)
Láz (1988)
Amíg köztünk voltál (1988)
A Hidra-hadművelet (1988)
Aranybolygó (1988)
Gránitmezőn (1988)
A vízlépcső (1988)
Lenni vagy élni (1988)
Lángoló rácsok (1987)
Csak kétszer halhatsz meg (1987)
Skorpió (1987)
Keresd meg álmomat (1987)
Vadak között (1987)
Az idő vándorai (1987)
Terra (1987)
A számítógépes gyilkos (1987)
Új titkok könyve (1987)
Mindennap merénylet - A veszély ösvényein (1986)
Az utolsó bolygó (1986)
Klausztropolisz (1986)
Zuhanás a Napba (1986)
Élni életveszélyes (1986)
Holtak harca - Játszma tízmilliárdért (1986)
Titkok könyve (1986)
A hegy (1985)
Ébredés előtt (1985)
A veszélyes rakomány (1985)
A kozmosz lovagjai (1985)
Időtörés (1984)
Elektron-expedíció (1984)
Az anyák éjjel sírnak (1984)
Kalózok az űrben (1983)
A várúr fia (1983)
A rejtélyes elődök és egyéb fantasztikus rögeszmék (1983)
A kozmosz korbácsa (1982)
A sötétség határán (1982)
Acélcápa (1982)
Vak madár (1982)
A kupolaváros titka (1982)
A Neutron-akció (1982)
Halj meg énekelve (1980)
A fantasztikus nagynéni (1980)
Műkincsrablók a kisbolygón (1979)
A Triton-gyilkosságok (1977)
A rémület irányítószáma (1974)

Az életrajz összeállításában Nemere István volt segítségünkre.

A szerző hivatalos honlapja:www.nemere.hu