FőképDiamante királynő, akit éppen hőseink hoztak el Tündérországból, hogy jogos trónjához segítsék, évtizedes háborúskodást, erőszakot és káoszt befejező békét hozva ezzel Brecelande földjére, Gyldenberg kastélyában éli mindennapjait.
Természetesen, mint minden jó uralkodó, megfelelő „szakemberekkel” vette körbe magát: Randal az udvari varázsló, Lys az udvari zenész, Walter pedig a hadvezér. Az átélt események ismeretében nem kétséges, hogy a legjobb kezekbe került a hatalom, és a legmegfelelőbb emberek töltik be a legfontosabb posztokat.

Hőseink már éppen kezdenék megszokni az óriási áldozatok árán megteremtett békét, sőt, lassan unatkozni kezdenének, amikor vendégek érkeznek a kastélyba. És felettébb furcsa tartalmú levelet hoznak…
Randal különleges érzékenységének hála most is mindenki másnál korábban megérzi a bajt. A mágusiskolában nehézségekkel küzdő Wilfred Randalt pár évvel korábbi önmagára emlékezteti, ezért elvállalja, hogy segítségére lesz a tanulásban.

Bár semmiféle bizonyítéka nincs állítása alátámasztására, egészen biztos abban, hogy a fiú jelenléte veszélyt jelent a királynőre. Hosszas győzködés után – hiszen senki nem akar hinni neki, csak éppen bíznak a képességeiben – végre útra kelnek: Randal, Lys és Wilfred, hogy a tarnsbergi Schola Sorceriae falai között folytassák a tanulást.
No és persze kiderítsék, miféle ármány és cselszövés lapul a háttérben…

A történet ezúttal is teljesen logikusan, éppen a lehetséges olvasók igényeinek megfelelően épül fel. A megfelelő helyen és időben utalások történnek az előzményekre, amik kellemes nosztalgiával töltik el azokat, akik olvasták azokat.
Akik pedig nem részesültek abban a szerencsében, hogy átéljék Randal és Lys kalandjait, talán kedvet kapnak az utánajárásnak. Bár az előzmények ismerete nélkül is érthető a történet, akkor válik teljessé a kép, és akkor kerül minden részlet a helyére, ha pontosan tudjuk, miről beszélnek a szereplők.

A hosszú szünet után kézbe vett ifjúsági fantasy tehát tökéletesen illeszkedik a sorozatba. Akkor, amikor a hatodik rész megjelent, úgy fejeződött be a regény, mintha véget ért volna a sorozat. Szerencsére azonban nem így történt.
Bár most, a hetedik rész kapcsán is olyan érzése van az olvasónak, hogy vagy lesz folytatás, vagy nem, biztos vagyok abban, hogy többen szeretnék, ha a Varázskör sorozat folytatódna. Hisz sok-sok izgalmasnak ígérkező év áll még hőseink előtt…

Eddig a Varázskör sorozat alábbi könyveiről írtunk:
Mágusiskola
A torony titka
A mágikus szobor
MacDoVeszély a kastélyban
A varázsló vára
A főkirály leánya
A mágusiskola rejtélye
A jég dala