Főkép

3. Az elmúlt egy év tapasztalatai alapján mit változtatnál az oldallal kapcsolatban?

Galgóczi Tamás, szerkesztő:
A javaslataimat két csoportra tudom osztani. Egyik része egyszerűbb, és az oldallal kapcsolatos szerkezeti változásokra vonatkozik. A jelenlegi keresőt lecserélném egy olyanra, ami a magyar ékezeteket is képes lekezelni. Ugyancsak időszerű lenne megteremteni a lehetőséget több kép feltöltésére (akár fényképes beszámolók vagy fotóriportok formájában is).
Másrészt szívesen olvasnám új, írni tudók ajánlóit (gondolok itt mondjuk színházba, kiállításokra járó emberekre), vagy angolról magyarra fordító emberek munkáját az életrajzok között.

Mezei Attila, szerkesztő:
A kérdés technikai része már nem egyszer felmerült a szerkesztőség tagjai között. Akkor is és most is odáig jutottunk, hogy amit szeretnénk, azt jelenleg nem teljes mértékben tudjuk megvalósítani, tekintettel arra, hogy nem saját szerveren üzemeltetjük az oldal és nem saját fejlesztésű motorral.
„Álmaimban” olyanokat szeretnék, hogy több és nagyobb képet is fel lehessen tenni, akár a szövegtörzs közepére. Egyszerűbben lehessen a szöveget formázni, ne kelljen HTML kódokat irogatnom a szövegbe.
Másrészről nem nagyon van mit változtatni, pontosabban megint nem csak rajtunk múlik, hogy ki tudjuk-e szélesíteni a kínálatunkat, valamint még több anyagot tudunk-e feltenni. Sok mindent elkövetek én is, hogy növeljem az alkotók számát, de egyrészt nincs túljelentkezés, másrészt tömegtermelést sem akarnék, mert az óhatatlanul a minőség rovására menne.

Galamb Zoltán:
Leginkább a közvetlen reakciókat és reflexiókat hiányolom, tehát azt, hogy az olvasó azonnal visszajelezhessen az oldalon, miként hatott rá egy írás, milyen észrevételei lennének egy adott hír, vagy még inkább ajánló elolvasása után. Arra nyilván kevesen szánják rá magukat, hogy elektronikus levélben megkeressenek, hiszen fel sem merül bennük, hogy esetleg válaszolnánk rá. (És persze nem is ígérhetem, sem a magam, sem mások nevében, hogy minden emailre belátható időn belül megfelelnénk.) Ezen kívül lényegében minden mással elégedett vagyok.

Sivadó Ákos:
Na, azt hiszem ez lesz az a kérdés, ahol nehéz lesz 500 karaktert összeírni, ezért is kezdem egyből egy ilyen mentegetőző mondattal... :)
Ha most mégis javasolnom kell valamit, az jut eszembe így hirtelen, hogy lehetne esetleg interjúkat készíteni kortárs művészekkel, melyekben ők maguk hívnák fel a figyelmet az aktualitásokra. Tudom persze, hogy ez egyrészt időigényes, másrészt pedig nehezen hozható tető alá, de gondoltam javasolok már valamit, nehogy annyit írjak csak, hogy minden nagyon szép és jó az oldalon (ami egyébiránt igaz). :)

Roboz Gábor:
Inkább rögtön azt mondanám, mit nem: az oldal felépítését. Szerintem baromi jó, és ez most nem a Kötelező Dicséret, ezt már az első ekultura-látogatásomnál felfedeztem. Állati hasznos a kereső (sok honlapon nem működik megfelelően, ami zavaró szokott lenni), és nagyon jó (és egyszerű!) a rendszer, ami az oldal „mögött” áll. Gratula ezúton is. Egyébként csak egyetlen változtatás jut eszembe, és ez is csak egy finomítás inkább: a zenékről lehetne hosszabban is írni, nem csak a pár sorra, ill. a trackek felsorolására szorítkozva. Pl. Galamb Zoli Nightwish-írásaira gondolok, azok nagyon tetszettek, ilyenből több kellene.

Bankos Szilvia:
Nemrég nézegettem a honlapon az életrajzokat, és nagyon megijedtem, hogy egy életrajzom hiányzik, ugyanis ha az életrajzokra (és ugyanez a helyzet a könyvismertetőkkel is) kattintok, nem minden életrajz jelenik meg. Sokáig gondolkodtam, mire rájöttem, hogy hogyan tudom az összes életrajzot (könyvismertetőt) megnézni.
Nem egyértelmű, hogy mi alapján jelenik meg az a néhány életrajz/ismertető, és miért pont ezek. Bár ötletes, de nehéz kitalálni, hogy hogyan jutunk vissza a főoldalra (e betű). Én a könyveket rendszerezném, pl. műfaj szerint.

Balázs Péter:
Őszintén nem tudom. Esetleg 1-2 kiadóval megbeszélni valami hirdetést, hogy a könyveik utolsó X reklámoldalára, ha felfér 1 teljes vagy féloldalas ekultura.hu reklám... (de ezt sem az oldalon változtatnám) esetleg egy olyan lista, ahol fent vannak a kiadók (cím, telefon, email, website) akikkel jóban vagytok. Esetleg a partnerek linkjeit kirakni az impresszumba és/vagy a bal oldali sávban alulra.

Uzseka Norbert:
Nagyon kellene hírlevél. Továbbá többet kellene írnom :) de az nem az oldalon múlik.