Főkép

Láttátok Will Smithnek a filmhez kapcsolódó videóklipjét? Tudjátok, aminek a végén az öltönyös kutya kihúzza a tápkábelt az aljzatból. Rémlik?

Na az a négylábú idétlenség a filmben jódarabig J ügynök oldalán, mint hivatalos társ rohangászik, elődje ugyanis alkalmatlanság miatt távozni kényszerült. Frank nem egy igazi hős, sőt, az öltözködésről is egyéni elképzelései vannak. Ráadásul, csak hogy még nehezebb legyen az élete, szembesülnie kell azzal a kicsit sem elhanyagolható ténnyel, hogy az ügynökség emberállománya az alapos kiképzés ellenére sincs felkészülve a beszélő ebre. Ha őszinték akarunk lenni, J sem erről álmodott. Egyedül Frank élvezi a helyzetet, hiszen az ügynökségi postázó után számára ez mindenképpen előrelépést jelent. Ja, majdnem elfelejtettem: Frank földönkívüli.

Ugye milyen szomorú J élete? Nem elég, hogy K nyugdíjba vonulása óta ő a legjobb ügynök (ezzel a lelki teherrel ugyebár nem könnyű megbirkózni), nem elég, hogy egy beszélő földönkívüli kutya a társa, egyre többször azon kapja magát, hogy magányos. Ez lenne a nagyság átka? Vagy csak elege lett abból, hogy mostanában meglehetősen megnőtt a földönkívüli idegenforgalom? Olyan, mintha a különféle utazási irodák az egész univerzumból ide szerveznének túrákat.

Mindezeken túl történik egy gyilkosság, amelyben úgy tűnik, K is érintett. Jó lenne, ha elmondaná, mit tud az új ügyről, de sajna az emlékei egy felvillanással együtt végleg elszálltak. Vagy mégsem? A válaszon szokás szerint bolygónk jövője múlik.