Főkép1955. január 12.
Egy rejtélyes égi jelenségek kíséretében megjelenő rejtélyes idegen férfi megakadályozza a megyei kórház ügyeletes orvosát (aki mellékesen részeg) abban, hogy bemenjen a munkahelyére, és világra segítse Janet és Bob Shane gyermekét.

1963. április 2.
Egy rejtélyes égi jelenségek kíséretében megjelenő rejtélyes idegen férfi megakadályozza, hogy egy fegyverrel fenyegetőző kábítószeres férfi kárt tegyen a nyolc éves Laurában és édesapjában.

1967. július 24.
Bob Shane temetésének napja. A tizenkét éves Laura elvesztette az egyetlen embert, akit szeretett. Nem tudja, mi lesz vele a jövőben, de nem is nagyon érdekli. Megint felbukkan a különös idegen.
Öt nappal a temetés után, egy elegáns betűkkel írt levél, némi ruha és rengeteg emlék társaságában Laura elhagyja addigi otthonát. Életének egy szakasza lezárult.

1977. január 12.
Laura 22. születésnapja. Valaki békákat ábrázoló ajándékokat küldözget neki. Egyre többet és egyre drágábbakat. Aztán vacsorázni mennek. Meg moziba. Öt hónap múlva pedig összeházasodnak.
A 190 centi magas, 110 kilós Daniel Packard ideális férjnek bizonyul, hiszen rajongásig szereti Laurát, és nem utolsó sorban támogatja, hogy felesége regényeket írjon. Természetesen a siker és a gazdagság nem marad el. A rejtélyes megmentő pedig évek óta hallgat.
Egészen egy végzetes délutánig, amikor azért jelenik meg, hogy megakadályozzon egy balesetet, amiben meghalna Laura, Danny és a kisfiuk, Chris. Csak arra nem gondolt, hogy megjelenésével veszélyeztetheti is kiválasztottja életét.

1988. augusztus 13.
Hét hónap telt el Danny halála óta. Laura és Chris élete teljesen megváltozott. Megtanultak fegyvert használni (persze be is szereztek párat), önvédelmi módszereket gyakoroltak. Aztán öt hónappal később beesik az ajtajukon a súlyosan sebesült megmentő (Stefan Krieger), és azonnali távozást javasol. (Nagyjából eddig tart a könyv fele.)

A folytatásból pedig kiderül, kik elől kell menekülniük, honnan ismerte az idegen a jövőben bekövetkező eseményeket, és hogy hogyan is volt képes ide-oda ugrálni időben és térben egyaránt.
Hiába, az időutazás, a végzet és a sors összekapcsolódásának témája sem kerülhette el az egyik legsikeresebb thriller-író fantáziájának tekervényes útvesztőjét. Bár az alapötlet mintha néhány ponton hasonlítana a „Terminátor”-hoz. A stílus a megszokott, a színvonal pedig a jobban sikerült regényekkel (például: Ősellenség) megegyező.
Életrajz