Főkép

Lindy történetében első látásra nincs semmi különleges. Talán másodikra sincs, elolvasása után azonban elgondolkodik az ember: ha én kerülnék ilyen helyzetbe, vajon hogyan reagálnám le a dolgot. Elképzelhető-e, hogy egy-két (esetleg kicsit több) pohár pezsgő elfogyasztása után szenvedélyes csókolózásba kezdjek egy vadidegen, ám rendkívül vonzó férfival? Hagynám-e, hogy gyermekkorom legjobb barátnőjének vőlegénye szenvedélyes flörtbe kezdjen velem, aminek eredményeként alaposan belezúghatok az illetőbe? Képes lennék-e annyira csak a saját problémáimmal foglalkozni, hogy közben ne vegyem észre, nem csak én távolodtam el a férjemtől, hanem ő is tőlem? Mit szólnék hozzá, ha egyszer csak bejelentené, beleszeretett valakibe, és válni akar?

Látszólag teljesen ártalmatlan kérdések, amikre jó eséllyel mindenki azonnal képes lenne rávágni a szerinte legmegfelelőbb választ. Csakhogy a téma egyáltalán nem olyan egyszerű, hiszen mindenki más értékrend szerint közelíti meg. Vannak, akiknek belefér, hogy életük párja olykor félrelép, mert otthon nem kaphatja meg azt, amire a legjobban vágyik. Vannak, akik képesek megbocsátani ezeket a kalandokat, mert tudják, hogy ettől függetlenül ők nagyon jól megértik egymást. De vannak olyan kapcsolatok is, ahol egyik fél sem képes tolerálni semmilyen jellegű félrelépést, kicsapongást. Náluk vagy minden tökéletesen rendben van, vagy egyszerűen csak gyávák és lusták ahhoz, hogy változtassanak, inkább élnek a megszokott körülmények között a megszokott emberrel.

Lindy esetében a probléma akkor kezdődött, amikor ráébredt, férjével való kapcsolata unalmassá, megszokottá, szürkévé vált, hiányzik belőle a szenvedély. Mondjuk, amikor jobban belegondolt, rá kellett jönnie, hogy ez utóbbi soha nem is volt meg. Ebben az esetben viszont a külső szemlélő joggal teheti fel a kérdést: akkor miért házasodtak össze? Jó kérdés, látszólag egyszerű kérdés, ám meggyőződésem szerint sokan nem tudnának rá kielégítő választ adni.


A látszólag limonádé kis történet tehát komolyabb problémákkal foglalkozik, mint a flört, kaland, bizsergés, lángolás, veszély, szenvedély, kísértés, hűtlenség kérdése. Talán mindenki tanulhat belőle valamit, miközben vérmérséklete szerint szórakozik a szereplők kalandjain.