FőképAz Álomhajsza folytatásából kiderül, hogy a két főszereplő, Kristen és Brad kapcsolatát alaposan megviselte a közösen forgatott film sikere, illetve az ezzel járó hírnév. Ennek ellenére a folytatás forgatására készülnek. A korábbi tapasztalatok alapján a szereposztásból kimaradnak a híres, nagy nevek. Mark, a rendező sokkal inkább a megálmodott figurákat kereste – és meg is találta. Így kerül a képbe Danon, aki az első perctől kezdve belopja magát Kristen és Brad szívébe. Lassan, de biztosan összeáll a stáb, és elkezdődik a forgatás.

És vele együtt a mese, ami mindenkit elvarázsol, aminek delejes hatása elől senki sem menekülhet. Akibe csak egy parányi jó érzés is szorult, együtt izgul a szereplőkkel. Seym élet és halál határmezsgyéjén lebeg. Csupán egyetlen személy képes ezen a világon tartani a lelkét, az pedig szerelmese, Lilia. Aki mérhetetlenül szenved attól, hogy kedvesének nincs kézzel fogható teste. Aki egyetlen pillanatra sem feledkezhet meg a férfiról, hiszen csak a folytonos rágondolás és a szerelem varázsereje akadályozza meg Nervet, az alvilágistent abban, hogy végleg magához ragadja a férfit.

És ekkor (csak, hogy ne legyen olyan egyszerű) sorsuk összehozza őket Kaidennel, Altan herceg egykori hadvezérével, aki katonái elvesztése miatt érzett bánatában saját halálát kívánja (sőt, szorgalmazza is, bár egy ideig el fog tartani, mire tropára issza a máját); és Rongykobolddal, aki első látásra ronda, másodikra kibírhatatlan, és mégis van benne valami imádni való báj, amiért senki nem gondolja komolyan az elveszejtésére irányuló terveket.

A kis csapat útja a Színehagyott Ábrándok Birodalmán át először Táltosföldre vezet, ahonnan a Patanó-királyság felé veszik az irányt, mert meg vagyon írva a Holnap Könyvében, hogy nekik oda kell menniük. Rodis király birodalmát maguk mögött hagyva elérik Átokföldet, ahol a temetetlenül heverő halottak, és a jóllakott dögevők látványa kikezdi a kis csapat tagjainak szépérzékét. Egészen addig fogalmuk sincs, mit keresnek itt, amíg össze nem akadnak egy öregemberrel, aki a segítségüket kéri Xson, a szörnykirály ellen.

Ezután hőseink rövid kitérő után áthaladnak Spetrián, az időbirodalmon (itt begyűjtenek egy új csapattagot, akibe Rongyó rögtön bele is habarodik, ám a kis koboldlány nem tágít Seym mellől), meglátogatják a tündéreket, majd végre elérkeznek patanóföldre. Vagyis az igazi feladat még csak most kezdődik.