FőképA hangulatot az alábbi szereplők szavatolják:
Zseblyuki Zsebes Bimbó, bambit uzsorás
Göndörf, a hajdani knoxforti varázslótanonc
valamint 13 pörk, név szerint: Gangsta (a vezér), Sexpír (verselő és szexista), Enimem (gördeszkás és furabeszédű), Dóri és Nóri (akik férfi létükre teljesen odavannak egymásért, és ez már több mint barátság), Nyafi és Hork (nekik nem sok szerepük lesz a későbbiekben), Totya (aki szintén nem sok vizet kavar), Bévisz és Báthed (az első üti a másikat annak humortalan megszólalásaiért), Bibi (krónikus allergiától szenved bizonyos fajok közelében), Bubu (amolyan pörk okostóni), és Bruszlí (ha valaki nem jött volna rá, ő a harcművész), akiket a Tizenhármak néven többrendbeli bankrablás és más vétségek miatt keresnek a környéken.

A fenti díszes társaság többszöri nekifutás után elindul Smukk sárkány barlangja, és az ott fellelhető kincsek felé. Útközben tanúi lehetünk néhány dzsedi trükknek, dermedten bámuljuk a jégfalba bűvölt mátrixot, és megismerhetünk egy-két válogatott hork kényszermunkát is. Egyszóval van itt minden, extraként pedig egy-egy villanásra feltűnik Bikini Szpírsz és a Ta-Ta-Ta-Túúú zenekar (Dóri és Nóri orosz lányoknak öltözve).

Mindezek felett pedig egyfajta baljós árnyként rendszeresen feltűnik/megemlítésre kerül Sztár, aki Trecknek nevezett szekerén ott kóvályog a történet és a galaxis peremén ismeretlen céllal (az utolsó oldalakon persze minden kiderül az elbeszélő, és vele együtt az olvasó számára is).