FőképAmíg egy síbalesetben életét nem vesztette az egész világot behálózó gyógyszerbirodalom elnöke, Sam Roffe, egy percig sem volt kétséges, hogy be lesz-e tartva az alapító (egyébként Sam édesapja) íratlan törvénye, mely szerint a vállalat részvényei kizárólag a család tulajdonában lehetnek, idegen semmilyen körülmények között nem kerülhet az igazgatóság tagjainak sorába.

Nem számított, hogy a család néhány tagja különleges szenvedélye miatt uzsorások markában vergődik, akik egyéb érték híján már a részvényeket követelik. Sőt, az sem volt annyira fontos, hogy valaki gyártási titkokat ad el és szabotázsakciókat szervez, meggyengítve ezzel a vállalat gazdasági alapjait.
Csakhogy Sam meghalt, és végrendelete értelmében lánya követi őt az elnöki székben.
 
Sajnos Elizabeth közel sem olyan erős, mint az édesapja, ezért hamar összeroppan a felelősség súlyától. Már éppen megszavazná a cégbirodalom eladását, amikor felidéződik benne a családi naplóban olvasott múlt, az alapítás körülményei, a nagyapja, aki krakkói gettóból indult, és a semmiből építette fel a vállalatot.

Az emlék hatására Elizabeth új emberként nézi a világot, és eltökéli, hogy elődeihez méltó módon viszi tovább a céget. Ennek többen nem örülnek, sőt, olyan is akad, aki minden erejével azon ügyködik, hogy a lányt is az apjához hasonló „véletlen baleset” érje – újra meg újra meg újra meg újra.

A felső tízezer becsvággyal, pénzsóvársággal, kegyetlenséggel, romlottsággal és elferdült szenvedélyekkel teli világába vezető történet alapötlete igazából nem éppen eredeti, ám a karakterábrázolás és a cselekménydús meseszövés egyértelműen magán viseli a Sheldonra jellemző jegyeket. Bár a befejezés ezúttal kicsit elnagyoltnak tűnik, mindenképpen ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szeretik az izgalmas családi krimiket.