Főkép

Mi a jó újságíró különleges ismertetőjele? Leginkább az, hogy ha egyszer valami felkelti az érdeklődését, nincs az a veszély, amit ne vállalna azért, hogy válaszokat kapjon a kérdéseire. És mi a jó újságíró legnagyobb hibája? A naivitás, és a nem megfelelő emberekbe vetett feltétlen bizalom.

A WTN amerikai tévécsatorna tehetséges és rendkívül népszerű műsorvezető-riportere, "Az elnök szeretőjé”-ben boszniai tudósítóként megismert Dana Evans akkor “fog szagot”, amikor Gary Winthrop, a dúsgazdag műgyűjtő váratlanul gyilkosság áldozatául esik.
 
Hogy mi ebben a furcsa? Több dolog is. Egyrészt: a betörők, akik megölték, nem a legértékesebb festményeket vitték el, mi több, a házban található ékszerekhez és pénzhez hozzá sem nyúltak. Másrészt: nem egész egy éven belül a köztiszteletben álló Winthrop család minden tagja valamilyen tragikus baleset áldozata lett.
 
Dana tehát nyomozni kezd, és bár nagyon lassan, de számtalan, egymástól látszólag független információ birtokába jut. Rengeteget utazik, sok fontos emberrel találkozik, de senki sem mer igazán beszélni. Aki pedig megpróbálja – belehal.

Közben magánéletében is zajlanak az események. A Boszniából magával hozott, a háborúban megárvult és egyik kezét tőből elvesztett Kemal cseppet sem könnyíti meg Dana életét. Rendre gondok vannak vele a suliban, sőt, idővel ki is csapják. Még jó, hogy új anyukájának kellően befolyásos ismerősei vannak… Meg aztán ott van a szintén Az elnök szeretőjében megismert Jeff Connors, a WTN sportriportere, akivel éppen az esküvőt tervezgetik, amikor felbukkan a szupermodell ex-feleség, akiről menet közben kiderül, hogy halálos beteg. És ki mást kíván a bajban maga mellett látni, mint a volt férjét.

Nem különösebben eredeti a történet, mégis van az egészben valami… valami, amitől különleges, lendületes, szórakoztató és izgalmas. Valami, amitől minden Sheldon-rajongónak nagyot dobban a szíve.