Főkép

A Dampyr egy kellemesen izgalmas, pergő cselekményű, vérrel meghintett, mérsékelt lelkizéssel terhelt, fejlődőképes főhőssel bíró sorozat, melyben a feszültséget olykor humor oldja, miközben a baljós hangulat végig megmarad. Sajnos évekkel ezelőtt a csekély érdeklődés miatt a hatodik résznél abbamaradt, de most, 2016-ban új kiadó, a Frike Comics feltámasztja a félig ember, félig vámpír hős kalandjait. A tervek szerint évente két füzettel leszünk gazdagabbak, és persze hol elgondolkodtató, hol hátborzongató kalandokkal.

 

Addig is, amíg elkészül cikkünk az új kötetről, íme egy kis emlékeztető az előzményekről.

 

Dampyr 1. - A sötétség gyermeke

Maurizio Colombo, Mauro Boselli, Majo

Fumax Kiadó, 2007

Fordította: Puller István

 

Yorvolak, az elátkozott falu, hol vér szennyezi az utcákat, az épületeket, a lelkeket. A megszálló katonai különítmény tagjai még nem is sejtik, hogy rövidesen olyasmivel kerülnek szembe, amire legiszonyatosabb rémálmaik sem készíthették fel őket. A végzetszerűen pergő események során csak a kiválasztott kevesek menekülhetnek meg. És a Sötétség erőinek tombolásával csak egyetlen valaki képes szembeszállni: Harlan Draka, a Dampyr!

 

Dampyr 2. - A sötétség gyermeke - Éjjeli horda

Maurizio Colombo, Mauro Boselli, Majo

Fumax Kiadó, 2007

Fordította: Puller István

 

Egy háború dúlta, vértől mocskos városban, rémálmokat idéző helyszíneken, Harlan Draka - a misztikus képességű Dampyr - és barátai a lehetetlenre vállalkoznak: az emberi és az emberentúli pokol szörnyetegeivel szembeszállva a bosszút keresik... És az igazságot!

 

Cikkünk az első és a második részről

 

Dampyr 3. - A sötétség gyermeke – Tengerparti fantomok

Maurizio Colombo, Mauro Boselli , Luca Rossi, Maurizio Dotti

Fumax Kiadó, 2007

Fordította: Puller István

 

Valahol a titokzatos Cornwall ködlepte tengerpartján elhagyatott, elátkozott vidámpark áll, s következő áldozatára vár…

Egy életre – vagy halálra? – szóló élmény várja a látogatót.

Pénzre nincs szükség.

Ki itt belép, a LELKÉVEL fizet…!

 

Dampyr 4. - A sötétség gyermeke - Vérvörös szonáta

Maurizio Colombo, Mauro Boselli , Luca Rossi, Maurizio Dotti

Fumax Kiadó, 2007

Fordította: Puller István

 

Oroszország, a Szovjetunió összeomlását követő zűrzavaros időkben.

Maffiózók, gerillaharcosok és élőhalottak kíméletlen harcban állnak egymással, és a véres eseményeket a színfalak mögül egy legendás, félelmetes lény irányítja: a Vurdalak! Harlan Draka, a Dampyr és barátai olyan küzdelem előtt állnak, amelyben a győztesnek talán már nem is csak az ellenségen kell felülkerekednie…

 

Cikkünk a harmadik és negyedik részről

 

 

Dampyr 5. - A sötétség gyermeke - A kőhíd alatt

Mauro Boselli, Luca Rossi

Fumax Kiadó, 2008

Fordította: Kálovics Dalma

 

Mikor Prága régi zsidónegyedét, az ódon utcákat és kanyargós sikátorokat belepi a hirtelen támadt köd, megelevenednek a legendák és kezdetét veszi Harlan Draka egyik legmisztikusabb kalandja. Különcök, mágusok, démonok, bukott angyalok keresztezik egymás útját, és terveik középpontjában a Dampyr áll. És Prága egyik legősibb mítosza: a gólem!

 

Cikkünk az ötödik részről

 

Dampyr 6. - A sötétség gyermeke - Fekete mágia

Maurizio Colombo, Mauro Boselli, Nicola Genzianella

Fumax Kiadó, 2008

Fordította: Benes Attila

 

Németország négy egyetemén förtelmes gyilkosságok követik egymást. A rémtettek közös nevezője a jelek szerint a De Profundis Grimoire, a fekete mágia egy ősrégi irata, amelyet annak idején négy részre szedtek szét, és a részeket külön-külön elrejtették. Harlan Draka, a Dampyr újdonsült szövetségesével, Milius professzorral ezúttal vámpírszakértő egyetemi tanárnak álcázva magát igyekszik kibogozni egy borzongató, természetfölötti rejtély szálait.

 

Cikkünk a hatodik részről