Főkép

A hétköznapok rohanásában nehéz időt szakítani a kreatív ötletekre, cuki tálalásra. Ráadásul szerencsém is van, a lányaim elég jó evők, így külön trükkök sem kellettek soha, hogy elfogyjon a tányérról az ebéd. Általában a gyorsaságra és egyszerűségre törekszem, de Annabel Karmel szerint mindezt lehet akár mókásan is a kiskuktáim segítségével. Belelapoztam a könyvbe, és bevallom, engem már az ételfotók meggyőztek, érdemes kipróbálni a recepteket.

 

Annabel Karmel több évtizedes tapasztalattal és forradalmi ötletekkel népszerűsíti az egészséges táplálkozást, amelyet egy kis vicces tálalással ötvözve bármelyik kisgyermek szívesen fogyaszt. Nem lesz többé mumus a gomba, a zöldségek vagy a gyümölcsök, egy mókás maciformájú tálalás, meg a közös munka élménye, elvonja a kicsik figyelmét arról, hogy mit nem szerettek eddig megkóstolni.

 

A kötet a szerző előszavával és konyhai szabályaival, valamint a szükséges eszközök felsorolásával indul. Aztán lépésről lépésre bemutatja a kedvenc receptjeit reggelire, ebédre, vacsorára és külön fejezetben a nacik és rágcsálnivalók is helyet kaptak. A kötet nemcsak egy nagy kirándulás a főzés világába, hanem utazás a világ körül. Nemzetközi specialitások gyerekbarát változatát próbálhatják ki a lurkók, megkóstolhatják a paellát, a bolognai spagettit, a kínai pirított zöldségeket vagy a csirkés-paradicsomos empanadát. Változatos ízekkel és hozzávalókkal készülnek az ételek, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való alapanyagokból készült finomságokat. Ráadásul a kötet figyelembe veszi a speciális étrendi igényeket is, így találhatunk gltuénmentes, tejmentes, vegetáriánus és vegán recepteket is a könyvben.

 

Főzni jó, együtt még jobb. A Mókás, gyors & egyszerű – szakácskönyv gyermekeknek annyira ínycsiklandó recepteket mutat be, hogy még, aki nem szeret a konyhában hosszasan időzni, az is kedvet kaphat az alkotásra. Az elkészítést lépésről lépésre írja le a szerző, el sem lehet semmit rontani. A végeredmény és a siker pedig garantált, legyen szó zabkásáról, mackóburgerről vagy gyömbéres kekszről. Jó kísérletezgetést!