Főkép

Prim Dániel Attila Angliában él, A Végső Eljövetel című sci-fi képregénysorozatát angol és magyar nyelven jelenteti meg, egy Kickstarter kampány keretén belül, amely már jóval a végső határideje előtt túllépte a kitűzött összeget.

 

Első ránézésre nyomban az Incal jutott eszembe, ott vannak hasonlóan erős, pszichedelikus színek, kaotikus kavalkádba hajló jelenetek és bizarr szereplők. A rajzok Szabó J. Gergely művei, a színeket Maharita Szabrinának, a beírást Toben Racicot-nak köszönhetjük, és nem mondom, hogy mindegyik tetszik, de tény, hogy van egy rendkívül erős, szinte hipnotikus atmoszférája a képi világnak.

 

A Dani által írt sztori azonban nagyon különbözik az Incal agyament űroperájától. Az eddig elérhető két részből annyi derül ki biztosan, hogy egy kihalás szélére került földönkívüli, de külsőre eléggé humanoid faj űrhajót indít néhány kiválasztottal, hogy új otthont találjanak. Ahova érkeznek, az maga a Föld, de nem úgy, ahogy mi ismerjük, ezen ugyanis mintha kipusztult volna az emberiség…

 

A történet néha nehezen követhető, de ez sokkal inkább a misztikumát erősíti – nekem kifejezetten tetszett, hogy nincs minden a szánkba rágva, oda kell figyelni, és apránként fejteni meg a rejtélyeket. Már amit sikerül, mert két rész után sem világos, hogy az űrhajóba miért pont azokat a figurákat tették, akiket (hogy tudósnak kell lennie egy ilyen expedíción, az alap, de vajon miért van két gyerek is, nem szólva egy sötét múltú figuráról…), és hogy amivel/akivel találkoznak, az miként is reagál az érkezésükre.

 

Ez így nyilván ködös, de nem szeretném elspoilerezni, legyen elég annyi, hogy rendkívüli képi világú, szövevényes cselekményű képregény A Végső Eljövetel, és az első két részben van annyi fantázia, izgalom és előrevetített mondanivaló, hogy nagyon várjam a folytatást.

 

A Kickstarter kampány ide kattintva érhető el.