FőképFülszöveg:
Alice Buckle példás feleség, háziasszony és családanya – volt. Hamarosan betölti ugyanis a 45. életévét, s annyi idős lesz, mint édesanyja, amikor meghalt. Élete fordulóponthoz érkezett: házassága kihűlt, drámatanári állása már nem ígér kihívásokat, kamasz gyermekei távolodóban. Érzi, ahogy összecsapnak feje fölött a hullámok. Ám egy nap különös e-mailt talál a postaládájában: meghívják, hogy legyen egy névtelen házassági felmérés résztvevője. S az internetfüggő asszonyt hamarosan beszippantja a virtuális valóság és egy ismeretlenül is vonzó levelezőpartner varázsa…

Regényében Melanie Gideon nem csupán a dolgozó családanyákhoz szól, arra is rávilágít, hogy az internet térhódításával egyre inkább elhanyagoljuk azokat, akik igazán megérdemlik figyelmünket: a szeretteinket.

Részlet a regényből:
6

Szeretem ezeket az órákat fél öt és fél hét között. A napok hosszabbodnak, és ebben az évszakban általában enyém a lakás. Zoe röplabdaedzésen van, Peter zenél vagy futballozik, William pedig ritkán kanyarodik be hét előtt a felhajtóra. Ahogy hazaérek, végigfutok a házon, rendet rakok, ruhákat hajtogatok, átnézem a postát, utána vacsorát főzök. Csütörtök van, ma egy fogás lesz, lasagne, pásztorpite, vagy valami hasonló. Nem vagyok konyhaművész. Az William területe. Ő főz a különleges alkalmakra, amikor is mindenki ámuldozva dicséri a vacsorát. Én csak egy átlagszakács vagyok, a főztöm nem különleges és nem is túl emlékezetes. Például tőlem még nem kérdezték: „Ó, Alice, emlékszel arra az estére, amikor csőben sült pennét főztél?” De azért megbízható vagyok. Van körülbelül nyolc receptem, amelyek gyorsak és egyszerűek, azokat váltogatom. Ma tonhalas ragu lesz. Becsúsztatom a serpenyőt a sütőbe, és leülök a konyhapulthoz a laptopommal, hogy megnézzem az e- mailjeimet.

Feladó: Netherfield Centrum
Tárgy: Házassági felmérés
Dátum: május 4., 17:22
Címzett: Alice Buckle alicebuckle@rocketmail.com

Kedves Alice Buckle!
Köszönjük, hogy érdeklődik tanulmányunk iránt, és kitöltötte előzetes kérdőívünket. Gratulálunk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy beválasztottuk a Netherfield Centrum „Házasság a 21. században” című felmérésének résztvevői közé. Ön eleget tett a részvétel három feltételének, azaz több mint tíz éve házas, iskoláskorú gyerekei vannak, és monogám.
Mint azt már közöltük előzetes kérdőívünkben, a felmérés névtelen. Anonimitása védelmének érdekében ez lesz az utolsó e-mail, amelyet az alicebuckle@rocketmail.com címre kap, mert nyitottunk önnek egy fiókot a Netherfield Centrumnál. Az ön e-mail címe ehhez a tanulmányhoz a 22-es.feleseg@netherfieldcentrum.org, jelszava 12345678. Kérjük, jelentkezzen be weboldalunkra, hogy minél előbb megváltoztathassa jelszavát.
Innentől minden levelezés a 22-es feleség címén történik. Elnézést kérünk a klinikai hangzású álnévért, de ez is az Ön érdekét szolgálja. Csupán akkor szavatolhatjuk a bizalmas jelleget, ha töröljük valódi nevét a nyilvántartásunkból.
Az Ön esetére kijelölt kutató hamarosan felkeresi önt. Megnyugtatására közöljük, hogy kutatóink magas képzettséggel rendelkező szakemberek.
Az 1000 dollár összegű illetményt a tanulmány befejezése után folyósítjuk.
Ismételten köszönjük részvételét. Büszke lehet rá, hogy hazánk minden területéről nagy körültekintéssel összeválogatott férfiak és nők társaságában vehet részt egy korszakalkotó tanulmányban, amely talán örökre megváltoztatja a világ felfogását a házasság intézményéről.
Üdvözli
A Netherfield Centrum

Sietve bejelentkezem az új 22-es feleség fiókba.

Feladó: 101-es kutató <101-es.kutato@netherfieldcentrum.org>
Tárgy: Házassági felmérés
Dátum: május 4., 17:25
Címzett: 22-es feleség <22-es.feleseg@netherfieldcentrum.org>

Kedves 22-es feleség!
Engedje meg, hogy bemutatkozzam! A 101-es kutató vagyok, és én kaptam az Ön esetét a „Házasság a 21. században” c. felmérés keretében. A bizonyítványaimmal kezdeném. Szociális munkából diplomáztam, és a pszichológia doktora vagyok. Csaknem két évtizede foglalkozom a házasság kutatásával.
Bizonyosan tudni szeretné, hogy működik ez. Kapcsolatunk lényegében azon alapul, hogy minden percben az Ön rendelkezésére állok. Örömmel válaszolok minden kérdésére vagy eloszlatom bárminemű esetleges aggályát.
Csatolom az első kérdőívet. A kérdések sorrendje tudatosan véletlenszerű. Egyes kérdéseket talán rendhagyónak talál, más kérdéseknek nem a szó szoros értelmében vett házassághoz van közük, hanem általánosabb jellegűek, az ön hátterével, iskolai végzettségével, élettapasztalataival stb. kapcsolatosak. Kérem, próbáljon megválaszolni minden kérdést. Javaslom, hogy gyorsan töltse ki a kérdőívet, ne gondolkozzon túl sokat. Úgy találtuk, hogy a gyorstüzelő üzemmódnak köszönhetők a legőszintébb válaszok. Már nagyon várom, hogy Önnel dolgozhassak.
Üdvözli
a 101-es kutató

A Kiadó engedélyével.