FőképFülszöveg:
Bármit is teszel, és bármiben is hiszel, bármilyenek is a jelenlegi körülményeid, tökéletesen felkészült és képes vagy rá, hogy az legyél, aki lenni akarsz, és megszerezd, amire vágysz.
 Kizárólag meggyőződéseidnek köszönhető, hogy mindeddig nem érted el, amit akartál. Ahhoz, hogy olyan tetterős legyél, amilyen álmaidban vagy, és valóra váltsd leghőbb vágyaidat, nagyszerű kapcsolatokra tegyél szert, megszerezd a szükséges javakat, és megteremtsd a jólét feltételeit, csak annyit kell tenned, hogy megváltoztatod az életszemléletedet.
 Nagy hatalmú lény vagy, te magad teremted meg a jövődet gondolataid és tetteid erejével. Azzal, hogy megváltozik a világról alkotott felfogásod, és megváltoznak az eseményekre adott reakcióid, megváltozik az életed is. A könyv által kínált hatékony program lépésről lépésre mondja el, pontosan mit kell tenned, hogy most azonnal megteremtsd magadnak azt az életet, amelyre vágysz, közben pedig - mintegy ráadásként - tartós boldogságra tegyél szert.
 Ez nem az a könyv, amit az ember egyszer elolvas, aztán föltesz a polcra porosodni. Végig fog kísérni az új önmagadhoz, új életedhez vezető egész út során. Áldani fogod a napot, amikor az utadba akadt.

Részlet a regényből:
1
Találd ki újra a világodat!

Nincs fejlődés változás nélkül; és aki nem képes megváltozni, az nem fog tudni megváltoztatni semmit.
– George Bernard Shaw

Megígérem, hogy ha elolvasod a könyvet, meg fogod tanulni, hogyan legyél az, aki lenni akarsz, hogyan szerezd meg, amire vágysz, és közben még jól is fogod érezni magad. Az már csak ráadás, hogy emellett megtanulod azt is, hogyan legyél boldog, ami már önmagában is művészet.
Van egy régi mondás: „Minél tovább csinálod ugyanazt, annál több lesz abból, amid van.” Ez egy értékes mondás, mert tetteid által lettél az, ami vagy, és tetteiddel szerezted meg, amid van. Ha az vagy, aki lenni akarsz, és megvan mindened, amire vágysz, akkor az tökéletes. Csinálj mindent úgy, ahogy eddig, és még többed lesz mindenből. Ha azonban nem vagy elégedett magaddal, és nincs meg mindened, amire szükséged van, változtatnod kell a dolgokon. Újra ki kell találnod, hogyan szemléled a világodat.
Azért mondom, hogy a „világodat”, mert mindannyian külön világban élünk. Más volt a gyermekkorod, mások voltak a szüleid vagy éppen szüleid hiánya volt más, mások voltak az élményeid, mások voltak a kapcsolataid, más megrázkódtatások értek, más betegségeid voltak, más leckéket kaptál az élettől, és mindezek eredményeképpen másmilyennek látod a világ működését, mint bárki más. Lehet, hogy ezek csak apró különbségek, de összeadódva mégis sokat számítanak.
Világlátásod, és ezen belül az, hogy hogyan látod saját magad, kialakítottak benned egy filozófiát arról, hogy milyennek gondolod a dolgokat. Mindnyájunknak van személyes filozófiánk. Jóllehet még sosem definiáltad magadnak a személyes filozófiádat, attól az még ott van benned, és minden nap minden percében működik. Ez határozza meg, mit gondolsz a világról, milyen hatással lesznek rád az események és a különböző helyzetek, és te milyen hatással leszel rájuk.
Tetteidet mindeddig a filozófiád vezérelte – mindaz, amit igaznak gondoltál a világról és a világ működéséről –, és elsősorban ez határozta meg, hogy ki is vagy, és ez a felelős azért is, amilyen az életed ebben a pillanatban, ahogy ezeket a sorokat olvasod. Személyes filozófiádról bővebben az ötödik fejezetben olvashatsz. Egyelőre csak pár példát hozok fel, hogy milyen egy filozófia, és ez a filozófia hogyan teremti meg és tartja fent a világnézetedet, és hogyan határozza meg az eseményekre adott reakcióidat. Az alábbi példák között vannak, amelyek részét képezik a te személyes filozófiádnak is.

A világban farkastörvények uralkodnak.
Senkiben sem lehet megbízni.
Csak a féleszűek mondanak mindig igazat.
Mindenki csak a maga hasznát keresi.
Minden örömben van egy kis üröm.
Nincsen rózsa tövis nélkül.
Nem lehet mindig minden úgy, ahogyan akarjuk.
Aki jó, azzal rossz dolgok történnek.
Aki rossz, azzal rossz dolgok történnek azzal.
Rossz dolgok történnek.
Nem vagyok valami szerencsés ember.
A szerencséből nekem csak a balszerencse jut.
Isten büntet engem.
Az ördög mindig akadályokat gördít elém.
Isten gonosz.
Nincs Isten.
Murphy törvénye: „Ha valami el tud romlani, az el is romlik.”

Vagy:

Az emberek általában jószívűek.
Szerencsés vagyok.
A dolgok végül mindig jól sülnek el.
Minden rosszban van valami jó.
Úgy állok hozzá, hogy a jó dolgok majd úgyis az utamba akadnak.
Úgy tűnik, mindig csupa jó dolog akad az utamba.
Mindig meglátom a jót másokban.
Bármilyen nehéz helyzetbe kerülök is, mindig képes vagyok szerencsésen kijönni belőle.
Olyan jó ember vagyok, amilyen jó csak lenni tudok, és ez a javamra válik.
Minden vég egy új lehetőség kezdete.
Hiszek Istenben.
Isten vigyáz rám.
Isten jó.
Végül mindig minden jóra fordul.

Állj meg egy percre, és gondold át, milyen példamondatok jutnának eszedbe, ha meg kellene fogalmaznod a filozófiádat? Ha úgy tartja kedved, választhatsz a fenti listából is.
Nem biztos, hogy tudatában vagy, milyen óriási ereje van filozófiádnak az életed alakulásában: irányítja tetteidet; felelős a döntéseidért; ez vezetett oda, ahol most vagy – de mire elolvasod ezt a könyvet, teljesen tudatára fogsz ébredni mindennek.

A dolgok olyanok, amilyennek látod őket
Nem vagy egyedül azzal, hogy próbálsz az lenni, aki lenni akarsz, és meg akarod szerezni, amire vágysz. A boldogság mindenki végső célja, nincs kivétel. Az, hogy mégis olyan keveseknek sikerült elérni a boldogságot, elsősorban annak tudható be, amit gyerekkorunkban tanultunk, mivel ekkor alakult ki filozófiánk jelentős része, és ez határozta meg eddigi életünket. Ha már azok sem tudták, hogyan érjék el a saját céljaikat, akiktől tanultál – a családod, a tanáraid, a barátaid –, akkor hogyan is taníthattak volna meg téged rá? Most viszont megnyugodhatsz; hamarosan megtudod, hogyan változtathatsz mindezen.
Egyik célom ezzel a könyvvel az, hogy segítsek kijavítani azokat a hiányosságokat a filozófiádban, amelyek megakadályozzák, hogy az legyél, aki akarsz, és megszerezd, amire vágysz. Ennek egyik lehetséges útja azzal veszi kezdetét, hogy elkezded máshogyan nézni a világot, és máshogyan kezdesz gondolkodni a látottakról.
Íme, egy egyszerű példa. Képzeld el, hogy te meg én elhatározzuk, hogy megnézünk egy filmet. Azt mondják róla, hogy nagyon jó krimi, a legjobb, amit valaha csináltak. Elmegyünk a moziba, megvesszük a jegyet, elfoglaljuk a helyünket, és a film elkezdődik. Nézzük a filmet, és keressük a megszokott motívumokat – gyilkosságot, rablást, cselszövést, valamilyen bűntényt –, de semmi ilyesmit nem látunk. Húsz perc után összezavarodva és értetlenül ülünk ott. Nyilvánvaló, hogy a film nem olyan, amilyennek mondták. Semminek sincs benne értelme.
Ekkor a mellettünk ülő néző egyszer csak odahajol, és odasúgja:
– Hát nem csodálatos ez a romantikus film?
Hirtelen minden értelmet nyer. A film minden részlete a helyére kerül, mert most már annak látjuk, ami valójában, és nem annak, amit mondtak nekünk. Ez az a bizonyos „új látásmód”.

A Kiadó engedélyével.