FőképAz, hogy 2009-ben a Nine Inch Nails After all said i done című végső show-jával végleg befejezte a koncertezést, még nem a feloszlást jelentette, csak azt, Trent Reznor jelenleg más munkákkal foglalja le zsenialitását. Ezek közé tartozik A közösségi háló (Social Network) című film zenéjének megalkotása, melyért Atticus Ross-szal együtt átvehette előbb a Golden Globe, majd az Oscart-díjat. A 11 Grammy után nem árt az ilyen se.
 
A How To Destroy Angels nevű formációt feleségével (akitől a nyáron született fia), Atticus Rossal, és Rob Sheridannal alapította. Hamarosan ki is dobtak egy EP-t, mely jelenleg is ingyenesen elérhető a világhálón.
Mivel a Just Like You Imagined első hallása óta súlyos NIN-fomániában szenvedek, azonnal rá is vetettem mocskos kis mancsaimat az ingyenes anyagra. A NIN nyolc hivatalos albuma óta elég annyit tudni, hogy nagyjából minden egyes kiadvány teljesen más stílust képviselt, és ez az új zenekar (ahol Trent inkább a háttérbe vonul) is valahogy ezt a folyamatosan alakuló művészeti irányzatot próbálja továbbvinni.
 
Míg Trent, Atticus és Sheridan a zenéért felelősek, addig Mariqueen legtöbbször suttogó énekhangjával kényezteti a hallgatót. A nyitó (és egyben legjobb) szám, a „The Space in Between” végletekig manipulált andalító dallamaival rögtön egy olyan megfoghatatlan atmoszférát teremt, amely ezután az egész kislemezt végigkíséri. Mivel ez még csak kislemez, így kislemezként is értékeltem – az együttes szerint a nagylemez sokkal kiforrottabb lesz.
 
A hangzás a Ghost I-IV-et és a Pretty Hate Machine-t idézi, a hat szám pedig olyan, mint egy, a Trentre jellemzően zavarba ejtő, vagy az Atticus-ra jellemző szertefoszló, majd végül mégis összeálló dallamokkal tarkított, egyfajta merengő, magába forduló szürrealista tiltakozás.
 

 
Kíváncsi vagyok, hogy Mariqueen dolgozott-e ezelőtt énekesként, mert a hangszíne remekül illik a dalokhoz, melyek közül a nyitó és a záró tekinthető a legjobbnak. Ingyen senki nem bánja meg, aki pedig eddig is fogékony volt az industrial zenére, vagy a kissé atmoszférikusabb radikális popra, az tehet vele egy próbát (a hivatalos oldalukról elérhető az EP).
 
Az együttes tagjai:
Mariqueen Maandig
Trent Reznor
Atticus Ross
Rob Sheridan
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. The Space in Between
2. Parasite
3. Fur Lined
4. BBB
5. The Belivers
6. A Drowning
 
Diszkográfia:
How To Destroy Angels (2010)