Főkép
 
A Hellsing kilencedik kötetében a hajszál híján végleg megsemmisített Alucard újra visszatér, hogy újabb, még megmaradt ellenségeivel megütközhessen és eltörölje a Föld színéről a Britanniát megszállók utolsó erőit is.
A náci élőholtak seregének hadvezére további meglepetéseket tartogat hőseink számára, akiknek ezen kívül még egy rendkívül veszélyes belső fenyegetéssel is szembe kell nézniük.
 
A háború hevében meggyengültnek hitt vámpírfejedelem elpusztítására egy vadonatúj fordulatnak köszönhetően a Hellsing kötelékéből kikerülő áruló is felesküszik és a még mozgó ellenséggel, valamint további új, veszedelmes erőkkel párhuzamosan indulnak meg a szörnyűséges vámpíróriás ellen, akit az általa teremtett vérszívó, Seras Victoria és a bámulatos bátorságáról tanúbizonyságot tevő Integra Hellsing segít harcában.
 
A csaknem teljesen elpusztított, véráztatta város újabb monumentális küzdelem elé néz, amely talán eldönti végre a háború kimenetelét és talán örökre véget vet a véreskezű vámpíróriás hatalmának.
A csata kimenetele az ellenséges seregek pusztulása után sem egyértelmű, legalábbis addig semmiképp, amíg mindazon figurák nem vesznek oda, akiknek van esélyük megfordítani az állást.

Minden alkalommal, amikor azt hinnénk, hogy a véres eseményeket nem lehet tovább fokozni, vagy ezúttal tényleg a végére érünk, Hirano Kohta megdöbbentő leleményességének köszönhetően újabb fordulatot húz elő a zsebéből, vagy éppen még erőszakosabb, véresebb ütközettel sokkol minket.
 
A mostanában egyre divatosabbá vált és a fiatalok számára is élvezhetővé szelidített vámpírtörténetekkel ellentétben a Hellsing kíméletlen brutalitása révén kizárólag az erős idegzetű, igazi horror rajongók számára ajánlott.
A nyers erőszakot nagyon látványosan eltúlzó látványvilág a részletekben gazdag és a minimalista ábrázolást keverve, kiválóan kidolgozott karakterekkel mutatja be ezt a nem mindennapi horrorfantasyt.

A nyomtatott verzió egészen messzire távolodott a kultikus mangasorozat történetétől és láthatólag még nagyon sokáig képes elhúzni az igazi végkifejletet.