Főkép Az élőholtakból álló utolsó náci alakulat által földig rombolt Londonban a Vatikán hadserege a démoni megszállók elpusztítására készül, amikor végre színre lép Alucard, a Hellsing Királyi Protenstáns Lovagrend legnagyobb ütőkártyája és egészen új dimenzióba helyezi a háborút.
A Hellsing legutóbbi köteteiben eléggé eldurvultak a dolgok, amikor Hirano Kohta egy igazán grandiózus méretű mészárlást mutatott be, de a mostani folytatásban még ezt is sikerül felülmúlnia.

Az egész városra kiterjedt csata kellős közepébe helyezett kulcsfigurák felkészültek a végső küzdelemre. Alucard valódi énjét felfedve elszabadul, hogy megsemmisítő csapást mérjen egyszerre mindkét ellenségre és hogy vérrel tisztítsa meg a várost a megszállóktól.
Ravasz ellenfelei azonban szintén szolgálnak még meglepetéssel, hiszen pont erre a pillanatra vártak, hogy lecsaphassanak a vámpírra, amikor lefoglalja a csata, s végre végezhessenek a nagyhatalmú szörnyeteggel.

A rettenetes eseményeket brutalitásukhoz méltó látvánnyal bemutató manga új izgalmakat rejt a rajongóknak. Az egyre véresebbé váló cselekmény mellett végre maguk a szereplők is előtérbe kerülnek: bepillanthatunk előéletükbe és motivációikba.
A nyolcadik könyv nem csupán Alucard valódi természetét, pusztító hatalmasságát mutatja be, de nagy hangsúlyt fektet az Anderson atyával történő végső ütközetére is.
 
Hirano Kohta ezúttal sem kegyelmez sem az olvasóknak, sem pedig a saját maga által teremtett karaktereknek: az egyre nagyobb méreteket öltő, egyre látványosabb és izgalmasabb harc során továbbra is patakokban folyik a vér, röpködnek a testrészek, könyörtelen módon, változatos halálnemmel hullanak el emberek és szörnyetegek egyaránt.

Az aprólékosan kidolgozott részletgazdag képeket a fény-árnyékhatásokkal játszó leegyszerűsített ábrázolásokkal keverő manga a legrémisztőbb horror-történetek és a történelem legsötétebb fejezetének elemeit használja fel és önti azokat modern formába - a rajongók legnagyobb örömére.
A végkifejletben látszólag csaknem minden szálat elvarr a szerző, ám végül mégiscsak marad nyitott kérdés, meghagyva a lehetőséget a folytatásra.