FőképA Grammy- és Latin Grammy-díjas spanyol énekes, dalszövegíró, modell és színész, Enrique Miguel Iglesias Preysler (született: 1975. május 8.) kilencedik, egyben első kétnyelvű stúdió albumára tizennégy dal került fel.
 
Úgy tűnik, a dance, electro, latin, pop, reggae és urban elemeket is felvonultató dalok tökéletesen megfelelnek az aktuális trendnek, hiszen a lemez a Billboard 200-as listáján a latin és latin pop albumok között három hete, vagyis az amerikai megjelenés óta az első helyen szerepel.
 
Három évet kellett várni a spanyol szívtipró új lemezére, és ez idő alatt valószínűleg a rajongók eléggé kiéheztek ahhoz, hogy már az első héten komoly mennyiségű album találjon gazdára. Más magyarázatot ugyanis nem tudok erre a hihetetlen sikerre.
Persze arról sem vagyok meggyőződve, hogy mindenki azt kapja, amire számít, sőt, szerintem nem is fog mindenkinek tetszeni. Mondjuk nekem nem jön be, bár elismerem, hogy vannak rajta jó pillanatok.
 
Például az, ahogy az egész lemez kezdődik: dinamikusan, tempósan – az embernek szinte táncolni támad kedve. Ígéretes kezdet, de sajnos ez a lendület többször megtörik, főleg amikor előkerülnek az előadótól megszokott, már-már kötelező balladák, a szenvedős-szenvelgős, érzelmes-erotikus töltetű dalok.
Bár ha jobban belegondolok, a „One Day at a Time” erőteljes reggae beütése is furán hat a négy számos dance-pop blokkban.
 
A „Why Not Me”-től kezdve viszont olyan, elsősorban lírai dalok következnek, amiket én nem igazán kedvelek, ezért inkább nem mondanék róluk véleményt (még ha van is), hiszen senkit nem szeretnék megbántani.

A rajongók minden bizonnyal imádni fogják ezeket a különböző mértékben romantikus pop, illetve latin pop dalokat, azok viszont, akik inkább a dinamikusabb, dance vonalat preferálnák, már nem sok jóra számíthatnak. Na jó, az „Everything`s Gonna Be Alright” még megvillant valamit, de aztán tényleg ennyi.
 
Bár táncolhatóság szempontjából az albumzáró „No Me Digas Que No” is egészen kellemes, különösen azoknak fog tetszeni, akik szeretik a latinos beütésű zenéket, illetve tanultak ilyen zenére táncolni, bár hogy mit fognak kezdeni a nagyjából a szám felétől felhangzó kórussal, azt nem tudom. Én biztos kihagytam volna.
 
Minden erényét és hibáját figyelembe véve úgy gondolom, hogy az Euphoria nem olyan rossz lemez, mint amilyennek első hallgatásra gondoltam, de nem is fog a kedvenceim közé tartozni. Talán ha több, vagy erőteljesebb lett volna az újítási hajlandóság és a kísérletező kedv…
 
Közreműködők:
Pitbull (az „I Like It” című számban)
Akon (a „One Day at a Time” című számban)
Nicole Scherzinger (a „Heartbeat” című számban)
Usher (a „Dirty Dancer” című számban)
Wisin & Yandel (a „No Me Digas Que No” című számban)
Juan Luis Guerra (a „Cuando Me Enamoro” című számban)
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. I Like It
2. One Day at a Time
3. Heartbeat
4. Dirty Dancer
5. Why Not Me?
6. No Me Digas Que No
7. Ayer
8. Cuando Me Enamoro
9. Dile Que
10. Tú y Yo
11. Heartbreaker
12. Coming Home
13. Everything`s Gonna Be Alright
14. No Me Digas Que No
 
Diszkográfia:
Spanyol nyelvű stúdió albumok:
Enrique Iglesias (1995)
Vivir (1997)
Cosas del Amor (1998)
Quizás (2002)
Angol nyelvű stúdió albumok:
Enrique (1999)
Escape (2001)
7 (2003)
Insomniac (2007)
Válogatás és remix albumok:
Enrique Iglesias: 95/08 Exitos (2008)
Greatest Hits 2008: Greatest Hits (2008)
Kétnyelvű stúdió albumok:
Euphoria (2010)