Főkép Izgatottan vettem a kezembe Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra legújabb duett lemezét, a Duett karácsonyt. Kedvelem a zenéjüket, a hangjukat, azonban még mindig érthetetlen a számomra, hogy miért kell két nagyszerű művésznek feldolgozásokat énekelnie.
 
A CD első dala, a „Téli álomséta” olyan aranyos, mint hazánk legismertebb színészházaspárja, hallgatva szinte látjuk magunk előtt, amint kéz a kézben sétálnak a téli hóesésben.
Jó ötlet volt ezzel a számmal indítani a lemezt, melengeti az ember szívét, azonban akkor lenne az igazi, ha az idei télen valóban elbűvölne minket a téli álomtáj.
 
A „Legyen hó” a tipikus amerikai családi filmek hangulatát idézi, eredeti változatát számtalan karácsonyi filmben hallhattuk már (Let It Snow).
Hasonlóan vidám, jó kedvre derítő, mint a legelső dal, ráadásul ahhoz hasonlóan én ezt a változatát még nem hallottam. Az embernek valóban egy kedves karácsonyi délután jut az eszébe, bár nekem még ez sem hozta meg az ünnepi hangulatom.
 
Az „Egy bizonyos Rudolf” inkább egy esti meséhez hasonlít, mintsem egy karácsonyi dalhoz, azonban a hideg, téli estéken a gyerekek valószínűleg szívesen hallgatják majd.
 
Nem értem miért nem múlhat el karácsony a „Csengő szól” nélkül, hiszen elcsépelt, régi, és unalmas. Rengeteg, szép karácsonyi dal van még ezen kívül, ezt azonban soha senki nem hagyja le a karácsonyi lemezéről.
Közismert, mindenki fújja már kívülről, hiszen ez volt az első, amit az iskolában megtanítottak nekünk, azonban rengeteg változatát ismerjük már, így nem valószínű, hogy egyszer az újdonság erejével hat majd.
 
A „Más lett így a tél” igazi musicales dal, aki szereti a műfajt, annak tetszeni fog, tipikusan az a szám, amit a sorok közt ülve színházban is szívesen hallgatna az ember.
 
Az „Otthon ér az ünnep” szomorú dallamú, én szívesebben hallgatom karácsonykor a vidám, téli estékről, sétákról szóló dalokat, melyek boldogabbá, meleggé, és meghitté tudják varázsolni az ünnepeket.
 
A lemez egyik kedves, szerelmes dala a „Legyen úgy” olyan szerelmespároknak szól leginkább, akik karácsonykor találtak egymásra, számukra nyilván ez az évforduló is megszépíti az egyébként már elcsépeltnek tűnő ünnepet.
 
Mosolyt csal az ember arcára a „Karácsonyi Medley”. Azon dalok közé tartozik, amit szívesen hallgatunk karácsonyi készülődés közben, nekem rögtön a sütés-főzés, fadíszítés jó hangulata jutott az eszembe róla.
 
Ezek után „Az elfelejtett gyermekek karácsonya” szinte könnyeket csal az ember szemébe, szomorú, mert napjainkban is vannak olyan gyerekek, akik szüleik, szeretteik nélkül töltik a karácsonyt, nekik ilyenkor még több szeretetre van szükségük, hiszen ők is tudják, hogy ilyenkor minden család közösen ünnepel.
 
Az „Ajándék” egy valódi ajándék karácsonyra, minden olyan gondolatot tartalmaz, ami ilyenkor eszünkbe juthat, egyszerre szól szerelemről, az egymásra való odafigyelésről, összetartozásról, a valódi, szívből jövő, lelki ajándékokról, amelyeket pénzen nem vásárolhatunk meg.
 
A legtöbb dal szövegét Müller Péter Sziámi írta. Aki szereti az ő munkásságát, annak tetszeni fog.
Én szívesen hallgatom majd karácsonykor, örülök, hogy más, a „Jingle Bells”-hez hasonló dal nem került a lemezre, ráadásul olyan külföldi számokat dolgoztak át, amelyekkel máris több a Duett karácsony, mint az eddig megszokott karácsonyi lemezek.
 
Előadók:
Bereczki Zoltán – ének
Szinetár Dóra – ének
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Téli álomséta (Winter Wonderland)
2. Karácsonyi dal (The Christmas Song)
3. Legyen hó (Let it Snow)
4. Egy bizonyos Rudolf (Rudolf, the Red Nosed Reindeer)
5. Drága szentem (Santa Baby)
6. Csengő szól (Jingle Bells)
7. Ünnep volt (Where are you Christmas)
8. Más lett így a tél (No More Blue Christmas)
9. Otthon ér az ünnep (I`ll be Home for Christmas)
10. Legyen úgy (Have Yourself a Merry Little Christmas)
11. Karácsonyi Medley (Santa Claus is Comin` to Town/All I want for Christmas is You)
12. Az elfelejtett gyermekek karácsonya
13. Ajándék
 
Diszkográfia:
Musical duett 1.(2007)
Musical duett 2. (2008)
Duett karácsony (2009)