Főkép

A regény első oldalainál tartva egy könnyű, finom, letehetetlen limonádé jut eszembe! Az érzés az utolsó oldalig elkísér, felhőtlen kikapcsolódást ígérve és nyújtva. Egyrészről.
 
Becky barátnője esküvőjére érkezik haza Angliába, az elkapott csokorban pedig neki szóló üzenet lapul: „Hozzám...” Mit számít, hogy az előző napokban még bizonygatta, ő még hosszú évekig nem kíván férjhez menni: Igen, igen, igen...
 
A mesés lánykérést követően felgyorsulnak az események, ám az irányítás már a kezdetekkor kicsúszik az ifjú jegyespár kezéből. A menyasszony mamája otthoni, sátras esküvőt szeretne, az ő régi menyasszonyi ruhájában, Luke édesanyja pedig álomesküvőt tervez Amerikában. A probléma ott kezdődik, hogy Rebecca nem tud dönteni: hol Angliába húz a szíve, hol az álomesküvőre szavaz.
 
Az esküvői előkészületek édes tengerében a lány minden percet élvez, hiszen kedvére válogathat a ruhák, a drága nászajándékok között. Boldogsága azonban nem felhőtlen: egyre jobban marja a bűntudat, mert tudja, döntenie kell, hiszen az esküvő napja vészesen közeleg.
 
Problémájával egyedül marad, mert leendő hitvese rádöbben az édesanyjához fűződő valós kapcsolatára, és ettől mély depresszióba süllyed, legjobb barátnője pedig – aki egész életében mindig kihúzta a pácból – most újszülött fiával babázik, és Becky nem terhelné saját problémáival.
 
Az utolsó napokban azonban a reménytelennek hitt megoldást Luke kínálja fel tálcán, egy csapásra megoldva Rebecca minden problémáját. Ekkor azonban őrült ötlete támad a lánynak, így lázas, titkos készülődés következik…
 
Június 22. Csipkerózsika és párja megkapja az (ál)álomesküvőt elvarázsolt erdővel és a bécsi vonósokkal, majd repülőre ülnek és pár órával később szeretteik között mondják ki a boldogító igent, melyet egy igazi sátras lagzi követ abban a bizonyos esküvői ruhájában.
 
A történet persze egy tucat mókás kiegészítővel rendelkezik, kezdve Becky vásárlási hóbortjával, a közös bankszámlakivonatok eltűntetésével, vagy a pórul járt Aliciával, ami még színesebbé, vidámabbá varázsolja az amúgy is humorral tarkított, szórakoztatóan olvasmányos művet.
 
Másrészről azonban a regény két nagyon fontos dologra világít rá, mely rohanó napjainkban nem kis problémát jelent egyesek számára. Az első a vásárlási kényszer, mely kis hóbortnak elmegy, de súlyos mínuszokat is okozhat azoknak, akik minden bajukra a vásárlást tekintik megoldásnak.
 
A másik fontos dolog pedig a szülők iránt érzett szeretet. Figyelmen kívül hagyhatjuk-e szüleink kívánságát, melyre egész életükben vártak, lemondva ezzel saját vágyainkról, álmainkról? De megfordítva sem kisebb a döntés súlyossága: figyelmen kívül hagyhatjuk-e életünk egy nagyon fontos napján saját vágyainkat, álmainkat, engedve szüleink kívánságának?
 
Nos, döntéseink meghozatala néha nem könnyű, de ha már döntöttünk, bátran álljunk ki mellette, vállalva önmagunkat – annak jó és rossz következményeivel egyaránt!