Főkép Halász Judit 67. születésnapját követő héten került a mozikba az azonos című, férje által rendezett koncertfilm. Vagy filmkoncert? A CD ennek hanganyagát tartalmazza, vagyis igazi koncertfílingben hallgathatjuk a jól ismert dalokat, átkötő szövegekkel és lelkesen gajdoló ovisokkal, akikhez csemeténk becsatlakozhat a lejátszó előtt.
 
A legtöbb dalt valószínűleg a szülő is önkéntelenül együtt fogja dúdolni Judit nénivel (a Bóbita vagy a Csiribiri már óvodáskorunk óta alapmű). Némelyik előtte ismeretlen dalt pedig a lemez többszöri meghallgatása után lesz képtelen kiverni a fejéből (Lalálelélóluli, Panda dal...).
 
Igazi Best of-ot hallhatunk tehát Halász Judit több mint három és fél évtizedes dalművészetéből. Némelyik dal (például a Csudálatos Mary és a Micimackó)még az 1973-ban kiadott első gyereklemezről öröklődött át a jelenbe. Akadnak bőven újabb számok is, főleg a testvér- és családközpontú dalok, amelyek az utóbbi időkben kiadott lemezeket jellemzik.
 
Halász Judit mindig is sajátos küldetést teljesített a magyar gyerekzene berkeiben (napjainkban az Alma zenekar és a Makám végez hasonló tevékenységet) – nagyrészt a magyar líra gyöngyszemeit közvetítette közönségének, igényes könnyűzenébe csomagolva. Pályája későbbi szakaszában az általa fontosnak vélt családi értékek megéneklése is egyre nagyobb teret nyert.
 
Meghálálta magát, hogy a gyerekközönséget nem lenézve, hanem komolyan véve alkotott. Ez az életre szóló útravaló már több generációt kísért végig lopakodva a felnőtté válás útján, hogy aztán gyermekük születése után újra elővegyék az immár klasszikussá vált dalokat. (Van olyan anyuka, aki nem énekelte el legalább egyszer a kiságy fölött a Bóbitát?)
 
Így egy Halász Judit koncert igazi családi esemény, ahol szülő, nagyszülő, gyerekek is jól szórakoznak, akár a nosztalgia vagy a felhőtlen bulizás jegyében.
 
Hozzá kell tennem, hogy a didaktikusabb művek (Testvérek között, Minden felnőtt volt egyszer gyerek) azok, amelyeket – hatéves, leány – házi tesztalanyunk kevésbé kedvel. Nála a Csiribiri, a Szitakötő tánca, és természetesen a Károgós áll a kedvencek listájának elején. Ez utóbbit hajlamos többször egymás után elénekelni.
 
Ne feledkezzünk meg az ovis szülinapok elmaradhatatlan kísérőjéről, a magyar Happy birthday-ről sem, amit szintén Halász Juditnak köszönhetünk: vagyis Boldog születésnapot!
 
Előadó:
Halász Judit — ének
 
Közreműködnek:
Anti Tamás, Bartha Tibor, Fődő Sándor, Móricz Mihály
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Csiribiri
2. A dal ugyanaz marad
3. Táltos mese
4. Károgós
5. Ne legyen többé testvérháború
6. Boldog Születésnapot!
7. Testvérek között
8. Panda maci dal
9. Hívd a nagymamát!
10. Lalálelélóluli
12. A hegyi tolvaj
13. Bóbita
14. Csudálatos Mary
15. Szitakötő tánca
16. A „B 612”-es bolygó
17. Ákom-bákom
18. Füstbe ment terv
19. SehallSelát Dömötör
20. Vannak még rossz gyerekek
21. Állatkerti útmutató
22. Micimackó
23. Játsszunk együtt!
24. Minden felnőtt volt egyszer gyerek

Diszkográfia:
Kép a tükörben (1973)
Amikor én még kislány voltam (1978)
Mákosrétes (1980)
Helikoffer (1983)
Boldog születésnapot (1986)
Gyerekkor – Aranyalbum (1988)
Ismeretlen ismerős (1989)
Halász Judit válogatás (1990)
Vannak még rossz gyerekek (1991)
A fiam + a lányom (1994)
Halász Judit – Válogatás (1994)
Micimackó és a többiek (1996) koncert
Hangzó Biblia (1997) Halász Judit előadásában
Rendkívüli gyereknap (1998)
Halász Judit mesél (1998)
Zenés mesék, mesés zenék: Mozart – Varázsfuvola (2001)
Minden felnőtt volt egyszer gyerek (2003)
Zenés mesék, mesés zenék: Kodály Zoltán – Háry János (2004)
Hívd a nagymamát! (2005)
Halász Judit mesél - Csimpi szülinapja (2007)
Szeresd a testvéred (2007)
Csiribiri (2009)
Apa figyelj rám (2011)