Főkép1985-ben, amikor Whitney Houston (született: 1963. augusztus 9.) pályája elindult, nem sokan hitték, hogy olyan utánozhatatlan karriert fog befutni, amely összesítve 170 millió album-, kislemez és videoeladást eredményez majd.
Azt meg talán még kevesebben gondolták, hogy ő lesz a Guinness-rekordok sorában a világ legtöbb, összesen 411 zenei és egyéb elismeréssel jutalmazott művésznője.
 
Persze ekkor még az a lap sem szerepelt a pakliban, amin Bobby Brown neve szerepelt. Ha ez a fickó nem került volna az útjába, Whitney Houston egy korszak meghatározó soul énekese lehetett volna.
De sajnos találkoztak, aminek következtében élete kisiklott, ám ahogy az egy dívától elvárható, megrázta magát, szembenézett és leszámolt mindennel, amivel le kellett, és most – hét év kihagyás után – ismét stúdiólemezzel lepte meg rajongóit.
 
Érdekes, hogy ez a hetes szám mennyire jelen van: hét év után jelent meg a hetedik stúdiólemez.
Ha babonás lennék, azt mondanám, ez vagy nagyon szerencsés csillagzat alatt született, vagy iszonyatos bukta lesz belőle. De nem vagyok babonás, sokkal inkább a jeleknek hiszek.
 
Márpedig ezek a jelek most azt mutatják, hogy Whitney Houston minden szinten bomba formában van.
Persze már nem az a fiatal lány, aki pályája elején az ártatlanságról, szerelemről, lojalitásról és méltóságról énekelt, hanem egy érett nő, aki visszafogottan és óvatosan szól a szerelem erejéről, hiszen ő már tudja, hogy az éppen annyira lehet felemelő, mint pusztító.
 
Ez a hang, bár megtehetné, már nem szárnyal szabadon, nem célozza meg a végtelent, sokkal inkább „beszélget” velünk, mintha egy lenne közülünk.
Furán hangzik? Fura is. Fura, mert folyamatosan azt várom, mikor robban ki végre, mikor sodor magával. Ám sajnos csak várok, és várok, és várok…
 
A sok-sok majdnem mellett mindössze egyetlen olyan dalt találtam az egész albumom, ahol már-már elégedett voltam, ez pedig nem más, mint a gospel gyökerekből sarjadt ballada, a címadó „I Look Tou You”.
 
Persze az is lehet, hogy csak én vártam sokat, én hittem, hogy annyi viszontagság és megpróbáltatás után Whitney jön, és leénekel mindenkit a színről. Amit, meggyőződésem szerint bárhol, bármikor meg tudna tenni, megmutatva ezzel a lépten-nyomon felbukkanó ifjú csillagocskáknak, hogy is kell ezt csinálni.
 
Mondjuk az is igaz, hogy ennyi idősen nem szabad leereszkednie az előbb említett küzdő- és egyben játszótérre, hanem a saját közegében kell megmutatnia, hogy itt van, visszatért, és igenis tessék számolni vele.
 
Így kell méltósággal visszatérni… és megajándékozni a világot egy jó lemezzel.
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Million Dollar Bill
2. Nothin’ But Love
3. Call You Tonight
4. I Look To You
5. Like I Never Left (feat. Akon)
6. A Song For You
7. I Didn’t Know My Own Strength
8. Worth It
9. For The Lovers
10. I Got You
11. Salute
 
Diszkográfia:
Whitney Houston (1985)
Whitney (1987)
I’m Your Baby Tonight (1990)
My Love Is Your Love (1998)
Whitney: The Greatest Hits (2000)
Love, Whitney (2001)
Just Whitney (2002)
One Wish: The Holiday Album (2003)
The Ultimate Collection (2007)
I Look To You (2009)
 
Filmzenék:
Több mint testőr - The Bodyguard Soundtrack (1992)
Az igazira várva - Waiting to Exhale Soundtrack (1995)
Kinek a papné - The Preacher’s Wife Soundtrack (1996)