FőképÚgy tűnik, Pókembernek továbbra sincs szerencséje. A jobb sorsra érdemes Peter Parker ugyanis családjával együtt hontalanná válik, amikor lakását és May néni házát is lerombolják.
Tony Stark, vagyis Vasember siet a segítségükre és befogadja a pórul járt kompániát, akik igyekeznek is beilleszkedni a fura lakóközösségbe.

Mindeközben egy világhatalomra éhes titkos szervezet szörnyű terrortámadásra készül, a Bosszú Angyalai pedig saját klónjaikkal kerülnek szembe.
Pókember saját szakállára nyomozni kezd és eljut a szervezet főhadiszállására, ahol egyedül kell megütköznie a szuperhősök másolataival.

A történet, ami ebben a Pókember könyvben szerepel, eredetileg hat füzetben jelent meg. A magyar kiadás két különböző borítóval jelent meg: az egyik egy háztetőről hálót vető Pókembert ábrázol, míg a másikon a falmászó családtagjai körében látható.

Bár ez az új kiadás a korábbi Pókember könyvekben megjelent történtekre alapul, mégis teljesen új sorozatnak tűnik - legalábbis a címéből és az alkotók személyéből ezt a következtetést vontam le.

Az ábrázolásmód ezúttal teljes egészében a klasszikus Pókember-füzeteket idézi, bár a kivitelezés nyilván jóval túlszárnyalja a régi kiadványok színvonalát.

Ugyanez igaz a történetre is, s bár megfigyelhető, hogy minden sztori azonos elemekből, vagy klisékből épül fel, a legemberibb szuperhős kalandjait még mindig nem lehet megunni.

A rettenthetetlen és önfeláldozó hős és örökké balszerencsés alteregója sokak számára szolgálhat példaképként, vagy csak szimplán jó szórakozást nyújt annak, aki nem veszi ennyire komolyan.

A sztoriból nem maradhat el a frappáns szóviccek szórása (külön dicséret a fordítónak egy-egy jól eltalált poénért) és természetesen a személyes dráma sem, mivel Pókembernek általában saját magánéletében is le kell küzdenie akadályokat - ezúttal sincs ez másképp.

Bár a könyvben egyértelműen az álarcos falmászó a főszereplő, érdemes szót ejteni az illusztris segítőkről is.
Az Új Bosszú Angyalainak legfőbb karaktere Amerika kapitány, akit ez idáig sajnos méltatlanul mellőztek a hollywoodi filmkészítők, aztán itt van Vasember, a kevésbé ismert Póknő, és rövid ideig még Rozsomák, s persze a többi, már jól ismert szereplő is feltűnik Peter Parker életéből.

Ez a Pókember könyv is hozza a már megszokott minőséget, s egy olyan kerek történetet tár elénk, ami felidézi a hagyományos Pókemberes képregények hangulatát.